BREAKING Profesorul Păunescu îi acuză pe chinezi că au furat tehnologia de vaccin anti-coronavirus elaborată la Timișoara!

BREAKING Profesorul Păunescu îi acuză pe chinezi că au furat tehnologia de vaccin anti-coronavirus elaborată la Timișoara!

Vicepreşedintele Academiei de Ştiinţe Medicale, Virgil Păunescu, a acuzat faptul că cercetătorii chinezi şi-au însuşit o tehnologie românească de creare a unui vaccin împotriva Covid-19, după ce iniţial propuseseră cercetătorilor români o colaborare în acest sens. Profesorul precizează că, practic, chinezii au publicat „un articol (aproape) identic” cu cel publicat la 8 februarie de cercetătorii români.

În acelaşi timp, Virgil Păunescu - care este profesor de Imunologie în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Victor Babeş" Timişoara şi director al Centrului de Terapii Genice şi Celulare în Tratarea Cancerului - OncoGen - critică şi faptul că autorităţile române, deşi au văzut „nenumărate referinţe referitoare la acest vaccin” creat de români, „nimeni nu s-a oferit să ne întindă o mână de ajutor”. Doar chinezii nu au stat pe gânduri şi „s-au inspirat la greu” din munca românilor.

„Pe data de 8 Februarie am publicat (împreuna cu echipa de la  OncoGen ) un articol care descrie tehnologia de producerea a unui vaccin împotriva Covid-19:
www.preprints.org/manuscript/202002.0102/v1
❗️(tehnologie care fusese postată pe site-ul oncogen.ro cu circa 2 săptămâni înainte)

❗️Astăzi am aflat că pe data de 3 Martie, niște cercetători chinezi au publicat un articol (aproape) identic cu al nostru.  https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2020.03.03.962332v1
❗️Ceea ce nu v-am spus este că în data de 4 Februarie am fost contactați de Ambasada Chinei în România cu rugămintea de a colabora cu cercetătorii chinezi la punerea în practică a acestei tehnologii. Noi am fost de acord și avem corespondență pentru a dovedi acest lucru. Dar nu am fost de acord ca ei să își insușească rezultatele muncii noastre și apoi să mai și adauge "All Rights Reserved".

❗️Așa că în timp ce presa românească relata, uneori ironic, cercetătorii chinezi se inspirau la greu. Oricum noi mergem înainte cu punerea în practică a tehnologiei noastre,... deși autoritățile române au văzut nenumărate referințe la acest vaccin, nimeni nu s-a oferit să ne întindă o mână de ajutor.”, a scris profesorul Virgil Păunescu pe pagina personală de Facebook.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro