BREAKING S-a format oficial Alianța 2020 USR PLUS la alegerile europarlamentare

BREAKING S-a format oficial Alianța 2020 USR PLUS la alegerile europarlamentare

USR și PLUS au anunțat oficial sâmbătă seara formarea Alianței 2020 USR PLUS care va participa pe liste comune la alegerile europarlamentare, după o zi de discuții în conducerile celor două partide reunite pentru discuta detaliile viitoarei alianțe, votată în cele din urmă la ora 20.20, relatează  G4Media.ro .

 Lista la europarlamentare va fi deschisă de Dacian Cioloș, urmat de Cristian Ghinea (USR), Dragoș Pâslaru (PLUS), Clotilde Armand (USR), Dragoș Tudorache (PLUS), Nicolae Ștefănuță (USR), Vlad Marius Botoș (USR), Ramona Strugariu (PLUS), Vlad Gheorghe (USR) și Alin Mituță (PLUS). ”Este probabil cea mai bună listă pe care a avut-o România după 89 încoace. Lista comună USR PLUS este o listă a oamenilor competenți”, a declarat liderul USR, Dan Barna. ”De principiu, vom merge în această direcție și la prezidențiale, ne pregătim să avem candidați comuni și la locale”, a declarat Dacian Cioloș. Întrebat dacă va candida la prezidențiale, fostul premier a răspus: ”Orice opțiune e deschisă în momentul de față”

Redăm fragmentele relevantele din declarațiile celor doi lideri:

Dacian Cioloș: Astăzi putem să anunțăm că această alianță există, o alianță care va avea reprezentanți în birourile de votare, pornim cu premise bune, pornim cu câteva mii de membri.

Sper să prezentăm o listă comună, cu oameni competenți care vor ști să lupte pentru România în Parlamentul European

Acesta sperăm să fie doar un prim pas pentru un prooiect care să se împlinească la alegerile parlamentare din 2020.

Dan Barna: Dacian Cioloș va fi cap de lista, va urma Cristian Ghinea, Dragoș Pâslaru, Clodilde Armand și lista continuă.

Cioloș: Noi avem un fost prim ministru, avem doi foști miniștri, oameni cu experiență, oameni noi, foarte mulți oameni noi care au candidat pentru prima dată. Intenția noastră este să nu prezentăm doar o listă cu acești candidați, ci echipe.

Eu candidez pentru prima dată, îmi asum această candidatură până la capăt. Avem foarte mulți tineri care abia s-au  implicat în politică de câteva luni.

Barna: Este probabil cea mai bună listă pe care a avut-o România după 89 încoace. Lista comună USR plus este o listă a oamenilor competenți.

Cioloș: După aceste alegeri europarlamentare va avea loc și reconfigurare în PE. De principiu, vom merge în această direcție și la prezidențiale, ne pregătim să avem candidați comuni și la locale. Veți fi dvs candidat? Orice opțiune e deschisă în momentul de față.

Barna: USR și PLUS este cea care va reașeza România pe direcția europeană. În sondajul nostru IMAS suma celor două partide la acest moment fără acest efect de bulgăre este undeva la 20%, dar să fim realiști acestea sunt sondaje. Cele două partide au șefi de campanie persoane foarte competente, vorbim de Cătălin Drulă și Vlad Voiculescu.

Cioloș: Am vrut să dăm semnalul că obiectivul nostru este 2020 cu majoritatea politică pe care vrem să o oferim Românilor. Pe buletinele de vot se vor regăsi și siglele celor două partide.

Barna: În momentul de față tocmai s-a născut o alință, nu este de actualitate o alianță cu PNL.

Cioloș: Este un mesaj clar de coagulare a forțelor de opoziție. Sperăm să fie doar un prim pas, până la alegerile parlamentare să vorbim de opoziție solidă. Avem nevoie de toți ei care vor să schimbe România în bine.

Barna: Tocmai am votat o alianță pentru europarlamentare. Vom discuta după cum vom continua această colaborare. Există perspecitva unei forțe coerente.

Cioloș: Membri PLUS au venit în PLUS și acolo vor române. Semnalul pe care românii ni-l vor da la vot îl vom recepta și vom acționa în consecință.

Barna: Votul majoritar dovedește că USR susține cu toată asumarea această alianță, o alianță a speranței.

Cioloș: Această alianță am construit-o pentru mult mai mult decât poate aduce un partid sau altul. Trece dincolo de discuțiile interne despre cum împărțim locurile pe listă. Mesajul nostru este că vrem mai mult pentru România. Vrem să facem în așa fel încât suma celor două partide să dea pe plus.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA