BREAKING Savonea NU a reușit s-o impună pe procuroarea PSD la Secția Specială nici a 7-a oară!

BREAKING Savonea NU a reușit s-o impună pe procuroarea PSD la Secția Specială nici a 7-a oară!

Tabăra din Consiliul Superior al Magistraturii  condusă de Lia Savonea nu a reușit nici a șaptea oară să o instaleze pe Adina Florea la conducerea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiției. Votul din plenul CSM a fost la egalitate: nouă voturi ”pentru” și nouă ”împotrivă”. Un alt vot a fost declarat nul.

Potrivit surselor G4Media.ro, votul nul i-a aparținut lui Codruț Olaru.

Este pentru prima dată când se întrunește cvorumul de ședință, celelalte încercări fiind blocate de absența unor membri ai Consiliului.

Cine sunt taberele beligerante. Plenul CSM are 19 membri. Tabăra Savonea are cel puțin 9 membri după cum s-a dovedit la votul prin care, săptămâna trecută, CSM a propus modificări legislative astfel încât membrii care lipsesc să fie sancționați cu pierderea mandatului. De partea cealalată, ar fi tot 9 membri: procurorii CSM (cu excepția lui Codruț Olaru), ministrul Justiției și 3 judecători. Prin urmare, omul-cheie este procurorul Codruț Olaru, fost vicepreședinte al CSM și fost șef al DIICOT, au explicat pentru G4media.ro surse judiciare. Problema ar fi că Olaru este indecis și pendulează între cele două tabere.

Olaru a semnat avizul negativ al CSM care a desființat-o pe Adina Florea când a candidat pentru șefia DNA. În octombrie anul trecut, Secția pentru procurori a dat aviz negativ pentru numirea Adinei Florea la șefia DNA. Procurorii CSM au avut nenumărate argumente contra Adinei Florea, unele de-a dreptul acide.

Or, acest aviz negativ și, implicit, caracterizarea Adinei Florea au fost asumate și semnate de vicepreședintele CSM de atunci, procurorul Codruț Olaru.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mesajul unui învățător bistrițean care l-a cunoscut pe președinte acum 20 de ani

2 Proasta s-a căcat în urnă! Dăncilă s-a referit la românii din diaspora folosind apelativul „ăștia”

3 ALERTĂ Proasta s-a pișat pe covor! Dăncilă a refuzat să răspundă în engleză la întrebarea unui jurnalist formu…

4 Concluzia? Iohannis-Dăncilă, scorul etapei! PSD, încă un eșec în drumul spre retrogradare!

5 Comentariul și concluziile lui Sebastian Lăzăroiu după ieșirile televizate ale celor doi candidați

recomandări

Te ia DNA: Sorin Tilihoi

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Vezi cum piatra asta sare de 88 de ori peste apă