BREAKING Toți deputații PSD au votat pentru respingerea proiectului de desființare a Secției Speciale!/ALDE și UDMR au absentat!

BREAKING Toți deputații PSD au votat pentru respingerea proiectului de desființare a Secției Speciale!/ALDE și UDMR au absentat!

BREAKING Toți deputații PSD au votat pentru respingerea proiectului de desființare a Secției Speciale!/ALDE și UDMR au absentat!
 
Comisia juridică a Camerei Deputaților a adoptat marți un raport de respingere a inițiativei legislative a USR privind desființarea Secției Speciale de anchetare a magistraților.

Împotriva desființării Secției au votat toți de 12 deputați ai PSD, în vreme ce aleșii PNL, USR și ai minorităților au votat pentru desființare. Reprezentanții UDMR și ALDE au absentat de la lucrările comisiei juridice.

În cadrul dezbaterilor, deputații PSD Florin Iordache, Eugen Nicolicea și Nicușor Halici au luat apărarea Secției Speciale.

”Unul dintre marile câștiguri ale modificării legilor justiției este înființarea acestei Secții. Ultimul raport al Inspecției Judiciare a demonstrat monstruozitatea sistemului de justiție. Sunt sute de dosare cu judecători și procurori care nu sunt în lucru pentru că respectivii să poată fi șantajați. Vreți ca DNA să facă din nou presiuni pe justiție? Ar trebui un număr mai mare de procurori la această Secție. Sper ca viitorul ministru al justiției să susțină în fața CSM să avem un șef la SIIJ”, a susținut deputatul PSD Florin Iordache.

”Domnule Iordache, noul ministru al justiției va susține desființarea acestei secții. Să nu aveți niciun fel de dubii, să nu vă puneți întrebări (…) Nu vă mai este utilă această secție, dacă nu mai sunteți la putere la ce vă mai trebuie? V-a trebuit ca să vă consolidați puterea în mod ilegitim”, i-a răspuns deputatul PNL Ioan Cupșa.



Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...