BREAKING Ursula von der Leyen, propusă OFICIAL șef al Comisiei Europene! Charles Michel, președinte al Consiliului European

BREAKING Ursula von der Leyen, propusă OFICIAL șef al Comisiei Europene! Charles Michel, președinte al Consiliului European

Liderii celor 28 de state UE au ajuns la o înțelegere privind funcțiile de top de la nivelul instituțiilor europene, după trei zile de negocieri dure la Bruxelles. Ursula von der Leyen a fost propusă șef al Comisiei Europene, iar Charles Michel ales președinte al Consiliului European. De asemenea, Cristine Lagarde e candidată pentru Banca Centrală Europeană, iar Joseph Borrell Fonteles, înalt reprezentant pentru politică externă.

Potrivit unor surse oficiale, România a susținut-o pe Ursula von der Leyen, obținând ce tot ce a negociat.

Ursula von der Leyen este ministrul german al Apărării începând cu anul 2013. Are 60 de ani și a fost în mai multe rânduri ministru și de mai multe ori a fost prezentată drept o posibilă succesoare a Angelei Merkel. Numele Ursulei von der Leyen a fost propus de către preşedintele francez Emmanuel Macron, însă această propunere s-a lovit de nemulțumirea eurodeputaților germani potrivit mai multor surse citate de News.ro.

Charles Michel, cel care va conduce Consiliul European, are 43 de ani și este premierul interimar al Belgiei. Charles Michel a fost numit premier la doar 38 de ani, dar și-a dat demisia în decembrie 2018, după depunerea unei moțiuni de cenzură de către socialiștii și ecologiștii belgieni.

Josep Borrell are 72 de ani și a fost cel de-al 25 președinte al Parlamentului European, în perioada 2004-2007. Este parlamentar european din partea Spaniei.

Manfred Weber are 46 de ani și este parlamentar german susținut de creștini-democrați, face parte din grupul PPE. A intrat în Parlamentul European la 31 de ani.

Sergei Stanishev are 53 de ani, este născut în Ucraina și și-a făcut studiile la Universitatea de Stat din Moscova. Face parte din Partidul Socialist Bulgar și a fost premierul Bulgariei în perioada 2005-2009.

Christine Lagarde are 63 de ani și este avocat francez. În prezent conduce Fondul Monetar Internațional, dar are o carieră politică bogată. Printre altele, a fost și ministru de Finanțe, ministrul Agriculturii și ministru al Comerțului și Industriei. În 2009, Financial Times a numit-o pe Lagarde ”cel mai bun ministru de finanțe din zona euro” și tot atunci Revista Forbes a situat-o pe Lagarde pe locul 17 în topul celor mai puternice femei din lume.



Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...