BREAKING Viorica Dăncilă a avut miercuri dimineață o întrevedere la Guvern cu Hans Klemm, ambasadorul SUA

BREAKING Viorica Dăncilă a avut miercuri dimineață o întrevedere la Guvern cu Hans Klemm, ambasadorul SUA

Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit miercuri la Palatul Victoria cu ambasadorul SUA, Hans Klemm, potrivit unui comunicat al executivului. Este prima întâlnire cu caracter diplomatic a lui Dăncilă după ce a preluat șefia interimară a PSD și prima întâlnire bilaterală după ce diplomatul american a semnat în aprilie, alături de alți 11 ambasadori,o scrisoare în care îi cerea premierului Dăncilă să nu dea OUG pe justiție, scrie G4Media .

 
Alături de premierul Dăncilă, la întâlnirea cu Hans Klemm au mai participat consilierul Andreea Păstârnac și șeful cancelariei, Costin Mihalache.

Cei doi oficiali au discutat despre ”ultimele evoluții de pe scena politică internă, precum și aspecte ale cooperării bilaterale”, iar premierul a vorbit despre ”susținerea fermă de către țara noastră a unei relații transatlantice robuste, ca premisă esențială pentru asigurarea securității și prosperității”.

Discuția a avut loc și pe fondul îngrijorării exprimate de secretarul american al Energiei, Rick Perry, în legătură cu intenția guvernului României de a construi două noi reactoare la Cernavodă cu o companie chineză de stat. În plus, SUA au cerut în mod repetat rezolvarea problemei legislative și fiscale cerute de ExxonMobil pentru începerea investiției în zăcămintele de gaze din Marea Neagră.

Comunicatul integral al Guvernului:

Prim-ministrul Guvernului României, Viorica Dăncilă, l-a primit astăzi, 29 mai 2019, pe ambasadorul Statelor Unite la București, E. S. domnul Hans Klemm. În cadrul discuției au fost abordate aspecte ale ultimelor evoluții de pe scena politică internă, precum și aspecte ale cooperării bilaterale.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a reiterat angajamentul ferm al Executivului român pentru extinderea și aprofundarea în continuare a cooperării România-SUA. Înaltul demnitar român a subliniat, de asemenea,  susținerea fermă de către țara noastră a unei relații transatlantice robuste, ca premisă esențială pentru asigurarea securității și prosperității.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Îi vom distruge!” / Rușii, izolați în Sud după ce ucrainenii au distrus și ultimul pod!

2 Rusul nu știa ce i se întâmplă. Fusese capturat...

3 O profeție tulburătoare făcută de Carl Sagan înainte de a muri s-a viralizat

4 VIDEO Priviți, așa e pe front, în Ucraina...

5 Dovada că e groasă pentru Rusia în Ucraina! Șoigu, în vizită de urgență la cea mai mare fabrică de tancuri!