Budapesta, deranjată de raportarea steagurilor cu Ungaria Mare de către FARE: O „organizație de milițieni”.

Budapesta, deranjată de raportarea steagurilor cu Ungaria Mare de către FARE: O „organizație de milițieni”.

Ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjártó, a criticat dur grupul antidiscriminare FARE (Football Against Racism In Europe) al UEFA, calificându-l drept o „organizație de milițieni”.

Peter Szijjártó FOTO Arhivă

Șeful diplomației ungare s-a arătat deranjat de plângerea făcută de FARE din cauza afișării la meciuri a unor steaguri pe care se regăseşte Ungaria Mare.

Întrebat de presă pe această temă, Peter Szijjártó a spus că FARE este „practic o organizaţie de miliţieni care fac muncă voluntară şi care trăiesc pentru a putea raporta oamenii într-un mod complet nebunesc”.

„Aceşti oameni probabil că nu s-au bucurat niciodată de un meci de fotbal, ei nu merg pe stadioane pentru a se simţi bine acolo, ci pentru a vedea ce plângeri ar mai putea fi făcute”, a adăugat ministrul ungar.

„Este clar că nu au habar de istorie. Să raportezi Ungaria pentru faptul că pe un stadion apar steaguri pe care se regăseşte aşa-numita Ungarie Mare arată o lipsă totală de cunoştinţe istorice”, a insistat Szijjártó.

Politicianul de la Budapesta a susținut totodată că „Ungaria Mare este un fapt istoric, nu este revizionism, nu este o ameninţare pentru vecinii noştri, nu este naţionalism”.

El a menţionat, ca exemplu, că atlasul de istorie al copiilor săi conţine şi imagini care înfăţişează Ungaria Mare.

Șeful diplomației ungare a calificat totodată activitatea FARE ca fiind una complet lipsită de sens şi şi-a exprimat speranţa că preşedintele UEFA „va elibera fotbalul european de această organizaţie de miliţieni, pentru că aceştia provoacă numai probleme şi vor continua să provoace probleme”.

„Este clar că habar n-au despre lumea în care trăiesc şi că nu au nici cea mai vagă idee despre istoria maghiară”, a conchis el, citat de MTI .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante