Bugetul UE: ''Diferenţele sunt încă prea mari pentru a ajunge la un acord'', susţine Angela Merkel

Bugetul UE: ''Diferenţele sunt încă prea mari pentru a ajunge la un acord'', susţine Angela Merkel

Cancelarul german Angela Merkel a declarat vineri seară că "diferenţele sunt încă prea mari pentru a ajunge la un acord" privind bugetul multianual al UE, la finalul summitului extraordinar al celor 27, relatează AFP şi Reuters.

"Va trebui să discutăm din nou chestiunea", a adăugat şefa guvernului german, precizând că data unei viitoare reuniuni nu este încă fixată. "Ţine de preşedintele Consiliului să decidă", a spus ea.

"Diferenţele au fost pur şi simplu prea mari. Chiar şi datele preliminare ale noii propuneri au fost suficiente pentru a arăta că nu va fi suficient pentru a depăşi diferenţele", le-a declarat Merkel jurnaliştilor.

Agenţiile de presă au scris mai devreme că şefii de stat şi de guvern au primit o nouă propunere de buget multianual care limita cheltuielile la 1,069-1,07%, o reducere uşoară faţă de precedenta propunere, care reprezenta 1,074% din venitul naţional brut al statelor membre.

"Din nefericire, astăzi am observat că nu este posibil să ajungem la un acord, am observat că mai avem nevoie de timp", a declarat şi preşedintele Consiliului European, Charles Michel.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa