Bulgaria: Ameninţare cu bombă în timpul şedinţei de desemnare a viitorului procuror general

Bulgaria: Ameninţare cu bombă în timpul şedinţei de desemnare a viitorului procuror general

O ameninţare cu bombă a fost primită în timpul şedinţei Consiliului Suprem Judiciar (SJC) bulgar, întrunit joi pentru alegerea viitorului procuror-şef, transmite BTA.

Şedinţa de joi este ultima etapă a procedurii de alegere a succesorului lui Sotir Ţaţarov, al cărui mandat va expira în ianuarie 2020. Singurul candidat pentru această funcţie este Ivan Gheşev. Desemnarea acestuia ca procuror general pare asigurată, deşi cuvântul final îl va avea şeful statului.

La sediul instituţiei a fost primit joi un mesaj în care se spunea că o bombă va exploda în 30 de minute, urmat de o frază în limba arabă, a explicat Boian Magdalincev, membru al SJC, precizând că în clădire există pază non-stop.

Procurorul general Sotir Ţaţarov a declarat că aceasta a fost o tentativă de stopare a şedinţei prin orice mijloace.

La propunerea unuia din membri, şedinţa Consiliului a continuat însă. Din totalul celor 25 de membri, sunt prezenţi 23.

Înaintea începerii şedinţei, zona din jurul clădirii a fost blocată de poliţie. Zeci de oameni s-au adunat în jurul SJC, separaţi în două grupuri, unul care susţine şi altul care se opune numirii lui Gheşev.

Ulterior, contestatarii au fost restricţionaţi pe o stradă din apropiere, după care au blocat o intersecţie din centrul Sofiei. În jur de 100 de persoane s-au adunat şi au strigat 'Gheşev este o ruşine!'.

Astfel de proteste sunt fără precedent la alegerea unui procuror general în Bulgaria, după cum, tot pentru prima oară, aceasta are loc pe fondul unor puternice măsuri de securitate.

Pentru a obţine numirea în funcţie, candidatul trebuie să obţină votul a cel puţin două treimi din cei 25 membri ai SJC. În caz contrar, va fi iniţiată o nouă procedură. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro