Burduja: Nicuşor Dan minte că a scos primăria din faliment. Datoria a crescut

Burduja: Nicuşor Dan minte că a scos primăria din faliment. Datoria a crescut

Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Sebastian Burduja, l-a acuzat pe actualul primar general, Nicșor Dan, că minte atunci când spune că a scos primăria din faliment, argumentând că datoria instituției a crescut.

Liberalul l-a acuzat pe actualul edil că minte, arătând că a crescut datoria primăriei FOTO Arhivă

„În episodul de astăzi voi prezenta situaţia bugetului Primăriei Generale, conform datelor oficiale de la Primăria Generală de la Ministerul de Finanţe. Haideţi să începem cu partea de venituri, cu ce a încasat Primăria Generală pe mandatul lui Nicuşor Dan în ultimii ani. (...) Dacă în 2020, veniturile - ce a încasat primăria - sunt 3,7 miliarde lei, observăm o creştere în special în 2022 şi în 2023, când avem 6,4 miliarde lei venituri proprii şi în total peste 7 miliarde de lei. Asta înseamnă o creştere de aproape de la simplu la dublu”, a afirmat Sebastian Burduja într-o conferință de presă, concluzionând, potrivit Agerpres , că primarul Capitalei a avut în timpul mandatului mult mai mulţi bani în primărie cu aproape 3 miliarde lei.

Candidatul a mai susținut că actualul edil minte când spune că a scos primăruia din faliment: „Nimic mai fals. Nicuşor minte şi îmi pare rău s-o spun şi s-o constatăm cu toţii. (...) Nu că ar fi stat mai bine pe mandatul Firea, când a fost pur şi simplu prăbuşită în datorii şi în datoriile companiilor”.

„Să vedem cum a preluat Nicuşor Dan. Am avut datorii pe termen scurt 3,6 miliarde lei şi datorii pe termen lung 3,2 miliarde lei, în total 6,8 miliarde lei. Haideţi să vedem cum stăm anul trecut. Datoria pe termen scurt într-adevăr a scăzut la 2,2 miliarde lei, dar datoria pe termen lung a crescut de la 3,2 la 5 miliarde lei, în total 7,3 miliarde lei. Deci, dacă în 2020 datoria era de 6,8 miliarde lei, iată că în 2023, după cei trei ani şi jumătate de mandat Nicuşor Dan, discutăm de datorie mai mare cu jumătate de miliard de lei", a mai susţinut Burduja.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 „Nu vreau sa fiu ăla din diaspora care se crede cu nasul pe sus, dar las-o dracului de treabă”

3 „De ce stă Spania cu sute de tancuri și sisteme de apărare aeriană? Împotriva cui vor să le folosească?”

4 Primul general român format la Harvard răspunde unei întrebări presante. Ce șanse mai are Ucraina să învingă Rusia

5 Citiți și judecați voi...