Butonul PSD de la Cotroceni

Butonul PSD de la Cotroceni

Cristian Şuţu face o dezvăluire, pe blogul personal sutu.ro, bazată pe o fotografie realizată la Cotroceni, în timpul aşa-ziselor negocieri ale preşedintelui Klaus Iohannis cu partidele politice.

Cristian Şuţu, unul dintre cei mai informaţi băieţi de gaşcă din presa Bucureştiului, publică o fotografie în care apar Preşedintele, împreună cu staff-ul Administraţiei Prezidenţiale, şi liderii PSD. Fotograful surprinde un schimb de priviri mai mult decât grăitor între două personaje aflate la aceeaşi masă, dar în “tabere” diferite.

Iată cum comentează Cristian Şuţu imaginea:

“Nu m-ați ascultat cînd v-am explicat cine este Dan Mihalache. Fostul coleg de facultate și de partid al lui Victor ponta este astăzi mîna dreaptă a președintelui României. Pentru cine lucrează, de fapt, consilierul Mihalache? Aceasta e întrebarea esențială. Priviți cu atenție fotografia de mai sus. Dacă nu vă dați seama, dați un click AICI  pentru un detaliu. E acolo, în intersecția acelor priviri, totul. Credeați că Victor Ponta a pierdut alegerile? Vă înșelați! PSD nu a pierdut niciodată alegerile.

Să vă spun un secret. Nu contează numele celui care conduce o instituție politică în România. Relevante sunt doar butoanele pe care apeși pentru ca liderul politic să răspundă la anumite comenzi”.

Singurul personaj aflat la negocieri care a remarcat schimbul de priviri între Victor Ponta şi şeful Cancelariei Prezidenţiale este Liviu Dragnea, fostul vicepremier tras pe linie moartă de Premier.

Într-un material intitulat Degeaba, acelaşi Cristi Şuţu, în 27 noiembrie, făcea o extrem de documentată prezentare a jigodiei de Dan Mihalache

În caz că nu v-a trecut entuziasmul pentru alegerea lui Klaus Iohannis în scrutinul de acum 11 zile, dați-mi voie să vă anunț cine va fi mîna dreaptă a noului președinte al României, adică șeful Cancelariei Prezidențiale. Îl cheamă Dan Mihalache și, foarte probabil, n-ați auzit de el. Dar dacă veți citi pînă la capăt, o să vă faceți o idee despre mirosul neplăcut de excremente care, mai nou, vine dinspre pantofii lui Klaus Iohannis.
Suntem în anul 1997, atunci cînd o mînă de oameni bine ancorați în zona serviciilor secrete și cu un puternic simț al trădării de mamă ia decizia de a se desprinde de PSDR-ul lui Ion Iliescu și de a forma un nou partid, Alianța pentru România, condus de Teodor Meleșcanu. Printre ei, tînărul Dan Mihalache, care, deși terminase facultatea în 1994 (coleg la Drept cu Victor ponta, viitorul ofițer acoperit al SIE), îl regăsim doi ani mai tîrziu într-un post de expert guvernamental în Cabinetul Văcăroiu. După trei ani de antrenamente în ApR, Dan Mihalache se întoarce la matcă și-l regăsim în guvernarea Năstase pe un post de consilier personal al premierului României. Fișa postului: speechwriter. Altfel spus, responsabil cu discursurile publice ale lui Adrian Năstase. Tipul se mișcă bine în spațiul combinațiilor, astfel că în 2004, atunci cînd Adrian Năstase pierde alegerile prezidențiale, Dan Mihalache devine deputat în Parlamentul României. Iar la 1 ianuarie 2007, europarlamentar desemnat. În noiembrie 1997 au loc primele alegeri europarlamentare, dar pentru că la șefia PSD venise Mircea Geoană, Mihalache nu mai prinde un loc pe listele de candidați. Și nici la următoarele alegeri din 2009, astfel că Dan Mihalache anunță că se desparte de PSD și se mută la PNL. Unde-l găsim într-o poziție de șef de campanie al candidatului liberal din acea vreme, Crin Antonescu. Între timp, ia ființă alianța PSD-PNL, cunoscută și ca USL, iar pe Dan Mihalache îl găsim din nou în Executivul condus de data asta de Victor ponta, într-o funcție de secretar general adjunct al Guvernului. Agenția Națională de Integritate îl caută un pic la dosar și descoperă că omul e puțin incompatibil. Dan Mihalache ia foc și face o declarație care-i lasă mască pe mulți. Fiind într-o emisiune de televiziune, Mihalache este întrebat cum comentează declarațiile ambasadorului SUA, potrivit căruia modificarea legii ANI, repusă atunci pe tapet, ar fi o idee foarte proastă și ar putea duce la rediscutarea sau chiar anularea parteneriatului strategic româno-american. “Pe mine personal ma lasă rece această declarație. Și parteneriatul strategic româno-american. Dacă parteneriatul româno-american stă în domnul Horia Georgescu (șeful ANI – n.r.), mai bine fără“, avea să declare Dan Mihalache. Două zile mai tîrziu, Dan Mihalache este demis din guvenrul ponta.
Despre Dan Mihalache trebuie spus încă un lucru, pentru a avea un tablou complet al personajului: el a mai lucrat la Cotroceni, vreme de o lună, în interimatul asigurat de Crin Antonescu după suspendarea președintelui Traian Băsescu. Este momentul în care jurnalistei Sorina Matei îi vine (ne)inspirata idee de a-i adresa acestuia o întrebare. Răspunsul: “Ia mai du-te și tu în mă-ta dacă ai curiozități din astea…Uită numărul meu de telefon”.

Acestea fiind spuse, vă urez Sărbători fericite!  sutu.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?