Buzărnescu, după calificarea în sferturi la BRD Bucharest Open: Azi am resimţit oboseala, sunt şi eu om, nu robot

Buzărnescu, după calificarea în sferturi la BRD Bucharest Open: Azi am resimţit oboseala, sunt şi eu om, nu robot

Jucătoarea de tenis Mihaela Buzărnescu a declarat, miercuri, după calificarea în sferturile de finală ale turneului BRD Bucharest Open, că în meciul cu Tamara Zidansek din turul 2 a resimţit oboseala după ce în ultimele 12 luni a jucat în 33 de turnee, precizând că până la urmă este "om, nu robot".

"A fost o bătălie, Tamara joacă foarte bine, este şi în formă pentru că a câştigat multe turnee anul acesta, inclusiv unul de 125.000 de dolari. Ştiam că va fi dificil, a contat primul ghem din setul doi pe care l-am pierdut după ce conduceam cu 40-0. Apoi ea s-a dus la 4-1 şi meciul se complicase foarte mult. Atunci nu m-am mai gândit la nimic. Cu cât gândeşti mai mult, cu atât îţi faci mai mult rău. Mă bucur că am reuşit să mă liniştesc pe final şi să îmi regăsesc jocul din primul set. Fizic am resimţit o oboseală. Simţeam ceva ciudat în atmosferă, simţeam că nu mai am energie foarte multă. Probabil că s-a acumulat având atâtea meciuri anul acesta. Voi avea o pauză câteva zile după acest turneu, iar apoi voi pleca în SUA pentru a pregăti US Open. Ce să fac, sunt şi eu om, nu robot", a spus jucătoarea aflată pe locul 25 WTA.

Mihaela Buzărnescu a adăugat că a simţit în acelaşi timp şi presiunea publicului. "E destul de greu să joc acasă, e primul meu turneu aici. Publicul a venit în număr mare, aşteptările sunt mari din partea lor, dar şi din partea mea. Vreau să le demonstrez că joc bine pentru că ei au venit să mă vadă, aşa că nu e deloc uşor. Presiunea este mare acasă şi am resimţit-o. Dar în acelaşi timp m-am hrănit cu energia publicului şi mi-am regăsit puterea de a reveni în joc. M-au ajutat foarte mult azi şi le mulţumesc pentru asta tuturor", a explicat ea.

Jucătoarea română a menţionat că nu are prea multe informaţii despre adversara din sferturile de finală. "Despre Yafan Wang nu ştiu foarte multe lucruri. Am văzut-o în câteva meciuri, dar nu prea mă uit la adversarele de pe tablou de obicei. Doar înainte de meci mă uit la câteva partide de-ale adversarelor şi îmi fac tactica", a precizat ea.

Jucătoarea de tenis Mihaela Buzărnescu, favorita numărul 2, s-a calificat, miercuri, în sferturile de finală ale turneului BRD Bucharest Open, după ce a învins-o cu 6-3, 7-5 pe slovena Tamara Zidansek (93 WTA). Buzărnescu şi-a asigurat un cec de 5.900 dolari şi 60 puncte WTA prin calificarea în sferturile de finală, acolo unde o va întâlni pe Yafan Wang (China).
AGERPRES (editor: Marius Ţone, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?