Buzău: Suspiciune de infestare cu virusul pestei porcine africane într-o gospodărie din comuna Beceni

Buzău: Suspiciune de infestare cu virusul pestei porcine africane într-o gospodărie din comuna Beceni

O suspiciune de infestare cu virusul pestei porcine africane s-a înregistrat într-o gospodărie din satul Cărpiniştea, comuna buzoiană Beceni, după ce un localnic a găsit cinci porci morţi.

Autorităţile au trimis probe la un laborator din Bucureşti şi aşteaptă rezultatele.

"Un localnic din Cărpiniştea, sat aparţinând comunei Beceni, a anunţat medicul veterinar că a găsit în gospodărie cinci porci morţi, doi adulţi şi trei sugari. A fost anunţată DSVSA Buzău, care a deplasat în zonă o echipă pentru a preleva probe de la animalele moarte. Alţi doi purcei de lapte aflaţi în stare de agonie au fost eutanasiaţi", a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău, Gabi Cozma.

Potrivit sursei citate, probele au fost trimise Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti, iar autorităţile sanitar-veterinare aşteaptă acum rezultatele.

În judeţul Buzău au fost depistate în ultimele două luni cinci focare de pestă porcină africană la Pănătău, Lunca-Pătârlagele, Puieşti şi două în satul Amara. AGERPRES/(A,AS-autor: Dorin Ivan, editor: Diana Dumitru, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...