Buzău: Tânăr din Verneşti, bănuit de furturi din locuinţele vârstnicilor, arestat preventiv

Buzău: Tânăr din Verneşti, bănuit de furturi din locuinţele vârstnicilor, arestat preventiv

Un tânăr din localitatea Verneşti, bănuit că ar fi comis mai multe furturi din locuinţele unor persoane vârstnice, a fost arestat pentru 30 de zile, informează Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Buzău.

Potrivit sursei citate, acesta ar fi sustras diverse unelte electrice, sume de bani, cereale şi alte bunuri în valoare de circa 8.000 de lei.

"În ziua de 09 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Berca, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale, au efectuat o percheziţie domiciliară la locuinţa unui bănuit de comiterea unor furturi calificate. În urma cercetărilor şi a investigaţiei tehnico-ştiinţifice a locului faptei în fiecare caz, a fost identificat ca fiind principalul bănuit un tânăr de 21 de ani din Verneşti. Tânărul ar fi săvârşit patru infracţiuni de furt calificat şi o tentativă la furt calificat, fapte sesizate în perioada mai-iunie a.c. Din cercetări a reieşit că cel în cauză ar fi pătruns în cinci imobile şi în anexele acestora, din Verneşti, locuinţele unor persoane cu vârste cuprinse între 60 şi 87 de ani, în unele situaţii profitând de faptul că imobilele nu sunt locuite permanent. Bănuitul ar fi sustras mai multe unelte electrice de gospodărie, sume de bani, cereale şi alte bunuri. Prejudiciul a fost estimat la 8.000 de lei şi a fost recuperat în procent de 70%", se arată într-un comunicat de presă, remis joi AGERPRES.

Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de joi instanţa a emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru 30 zile. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?