CAB discută cazul celor doi hackeri care au spart sistemul de supraveghere al Poliţiei din Washington

CAB discută cazul celor doi hackeri care au spart sistemul de supraveghere al Poliţiei din Washington

Curtea de Apel Bucureşti discută marţi cererea autorităţilor americane de extrădare a doi cetăţeni români, Mihai Alexandru Işvanca şi Eveline Cismaru, acuzaţi că s-au infiltrat în sistemele informatice care controlau camerele de supraveghere ale departamentului Poliţiei din Washington.

Pe 16 decembrie 2017, Curtea de Apel Bucureşti a dispus ca Mihai Alexandru Işvanca să fie arestat preventiv, în timp ce Eveline Cismaru a fost plasată în arest la domiciliu, în aşteptarea procesului de extrădare.

Potrivit AFP, o plângere depusă de guvernul american, dată publicităţii la Washington, menţionează că cei doi hackeri, Mihai Alexandru Işvanca, 25 de ani, şi Eveline Cismaru, 28 de ani, sunt acuzaţi de conspiraţie şi infracţiuni informatice.

Departamentul Justiţiei din SUA a făcut cunoscut că hackerii au reuşit, la începutul lunii ianaurie 2017, să neutralizeze 123 din cele 187 de camere de supraveghere ale serviciilor de poliţie, infectând sistemele informatice cu viruşi de tipul "ransomware", pentru a încerca să obţină bani sau alte obiecte de valoare în schimbul deblocării calculatoarelor.

Afacerea "a fost de cea mai înaltă prioritate", deoarece a avut impact asupra pregătirilor pentru ceremonia de învestire a preşedintelui Donald Trump, au precizat procurorii americani.

Secret Service - însărcinat cu protecţia preşedintelui şi a anturajului acestuia -, precum şi alte agenţii "s-au asigurat rapid că sistemul camerelor de supraveghere este sigur şi operaţional". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale