Cabana Caraiman, cumpărată de celebrul violonist Alexandru Tomescu acum un an, a fost redeschisă VIDEO

Cabana Caraiman, cumpărată de celebrul violonist Alexandru Tomescu acum un an, a fost redeschisă VIDEO

Cabana Caraiman din Munții Bucegi a fost redată, după mulți ani, circuitului turistic de către noul proprietar, violonistul Alexandru Tomescu, care o cumpărase în urmă cu un an de la un britanic. La finalul lunii iulie, la Caraiman a avut loc un concert la altitudinea de 2025 de metri.

Participanții la Masterclass la Cabana Caraiman FOTO Facebook Clubul Alpin Român

Violonistul Alexandru Tomescu a reușit să redea strălucirea de altădată uneia dintre cele mai cunoscute și apreciate cabane din Munții Bucegi. Cabana Caraiman din Bucegi arată acum impecabil, iar proprietarul îi atrage pe munțomani și cu muzică de cea mai bună calitate.

În a doua parte a lui iulie, Alexandru Tomescu a organizat cursuri de chitară și vioară, încheiate cu un concert în aer liber, la cabană, la finalul lunii. Cei opt tineri care au participat la Masterclass au concertat la 2025 de metri și au oferit audienței un moment de neuitat.

Din 3 august 2023, muzicianului i s-a alăturat un poet și prozator, dar și maestru desăvârșit în arta culinară, Florin Codleanu. Acesta este și un cunoscător și iubitor al muntelui și va fi cabanier full time în următoarele două sau trei luni, cât va fi cabana deschisă în acest an.

Cabana va fi deschisă cel puțin până la 1 octombrie

„Așadar, cabana va fi deschisă permanent până pe 1 octombrie, posibil chiar 1 noiembrie, dacă vor fi vizitatori. Având pe cineva permanent la cabană, voi putea progresa mai eficient peste vară, cu mai multe îmbunătățiri care au tot așteptat. Bun venit în echipă, Florin! Vă așteptăm cu drag la cabană!”, a transmis violonistul Alexandru Tomescu.

Mesajele apreciative nu au întârziat să apară pe pagina de Facebook a Clubului Alpin Român, unde artistul a prezentat cabana și a anunțat sosirea noului membru în echipa sa.

„Să trăiască patronul și bucătarul!! De când așteptam așa minune în Bucegi! Cea mai frumoasă cabană, de departe! Mulțumim, viitorul sună fantastic!”, a postat unul dintre pasionații de călătorii pe munte.

Cel mai cunoscut violonist român, Alexandru Tomescu, a cumpărat cabana Caraiman de la un om de afaceri britanic, care o achiziționase în urmă cu 16 ani și care intenționa de mai mulți ani să o vândă.

Tomescu povestea că a ajuns prima dată la Caraiman în urmă cu peste 20 de ani, pe vremea când era student și că s-a atașat iremediabil de această cabană, iar apoi a revenit de fiecare dată când a avut ocazia.

Și anul trecut, pe 16 iulie, a susținut un concert chiar în faţa cabanei Caraiman, eveniment care a marcat încheierea Turneului Internaţional Stradivarius - „PAGANINI MAGIC".

.„Poate este o înclinație profesională – atunci când ești violonist ești obișnuit să lucrezi și cu lucruri vechi. Viorile bune sunt cele vechi. Trebuie să le repari... sunt lucruri care au nevoie de intervenția mea, care au nevoie să fie salvate. Este un loc unic, plin de energie și cu o amplasare și o priveliște senzaționale. Este una dintre puținele cabane din România cu arhitectură montană. Are istorie. Și aparține Bucegilor, leagănul alpinismului din Carpați”, declara Tomescu la vremea respectivă.

Construită în anul 1937, la o altitudine de 2025 de metri, în zona platoului Bucegilor, cabana ajunsese, în ultimii ani, într-o stare avansată de degradare. Ultimul administrator al cabanei a decedat în urmă cu câțiva ani, iar omul de afaceri britanic care o cumpărase devenise tot mai dezinteresat de clădire.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?