Călătorie de coșmar cu trenul la Stuttgart. Un mecanic de locomotivă băut și-a înjurat șefii prin difuzoare

Călătorie de coșmar cu trenul la Stuttgart. Un mecanic de locomotivă băut și-a înjurat șefii prin difuzoare

După o cursă de coșmar, un mecanic de locomotivă din Germania a fost arestat. Garnitura de tren pe care o conducea a făcut o cursă haotică prin oraşul Stuttgart, moment în care el critica prin difuzor conducerea companiei la care lucra.

O cursă nebună cu trenul a făcut un mecanic de locomotivă la Stuttgart FOTO Shutterstock

Conducerea companiei la care era angajat și-a dat seama că ceva era în neregulă cu ruta acelui tren suburban, după ce bărbatul de 43 de ani a ignorat mai multe staţii, a precizat un purtător de cuvânt al poliţiei pentru dpa, citată de Agerpres.

Totodată, mecanicul nu le deschidea uşile călătorilor sau le deschidea cu o întârziere semnificativă, au anunțat autoritățile. În acest timp, mecanicul a făcut mai multe anunţuri prin portavoce, prin care îşi critica slujba şi angajatorul, a mai precizat purtătorul de cuvânt.

Când trenul a trecut în viteză prin dreptul staţiei Rutesheim, o femeie care îşi aştepta fiica ce călătorea pe această rută a alertat poliţia. Mecanicul a reuşit să facă din nou un ocol neprogramat înainte ca poliţia să reuşească să-l aresteze. În urma testării, a rezultat o alcoolemie de 0,28%. Bărbatul este în prezent anchetat sub suspiciunea de perturbare periculoasă a traficului feroviar.

Trenuri de mare viteză în Europa

Un nou tren de mare viteză ar putea fi lansat între Paris și Madrid până la sfârșitul anului 2024. Serviciul va fi gestionat de compania feroviară națională de stat din Italia, Trenitalia.

Operatorul italian intenționează să conecteze cele două orașe cu trenurile sale de mare viteză Frecciarossa, care din decembrie 2021 circulă între Paris și Milano și Lyon și Paris, iar din noiembrie 2022 între Barcelona, Zaragoza și Madrid.

Noul tren va face legătura între Paris și Barcelona , unde serviciul de mare viteză existent circulă deja spre capitala spaniolă.

„Ne putem gândi, de asemenea, să conectăm Madridul cu Italia prin Franța", spune directorul general al grupului FS Italiane, Luigi Ferraris, conform Euronews.

Călătoriile pe calea ferată cunosc o renaștere în Europa , pe măsură ce noi trenuri de mare viteză și trenuri de dormit sunt lansate pe întreg continentul, făcând călătoriile mai ieftine, mai rapide și mai durabile.

Căile ferate cehe au anunțat recent că vor reintroduce vechiul serviciu de trenuri cu vagon de dormit între Praga și Zurich via Dresda, Leipzig, Frankfurt și Basel.

De asemenea, operatorul feroviar austriac Nightjet a dezvăluit recent planurile pentru un nou serviciu care va circula între Stuttgart din Germania și Veneția, Viena, Budapesta, Ljubljana și Zagreb.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

3 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

4 VIDEO George Simion, derapajul disperării? / Ți-au slăbit șuruburile, țărănușule?

5 Judecați voi...