Camelia Voiculescu, audiată la DNA

Camelia Voiculescu, fiica lui Dan Voiculescu, aflat in inchisoare, s-a prezentat joi la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, pentru a fi audiata ca martor in dosarul cartilor scrise in puscarii.

Fiica mogulului condamnat definitiv la zece ani de închisoare în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) se află la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru a fi audiată ca martor în dosarul cărţilor scrise de Dan Voiculescu în spatele gratiilor. Acesta este încarcerat din august 2014, de atunci semnând nu mai puţin de zece lucrări ştiinţifice.

Potrivit digi24.ro, cel mai probabil, Camelia Voiculescu a fost implicată în procedurile administrative, proceduri care cer obținerea avizelor din partea profesorilor universitari.

Cele zece volume semnate de Voiculescu în timpul perioadei de detenţie sunt: "A patra cale", "Efecte de antrenare a investițiilor străine în economia românească 1990-2014", ''Economia românească", ''Investiții străine directe — vector al dezvoltării economice", ''Managementul riscului în accesarea și gestionarea fondurilor europene", "A new theory of the value. Conferința internațională", ''Omenirea încotro?", ''Dezvoltarea economică durabilă" — coordonate de Dumitru Miron, ''Clasa de mijloc. Teoria și practica antreprenorială" — coordonator Ion Smeureanu, ''Competiția economică" — coordonator Valeriu Potecea.

Pe 12 ianuarie, procurorii DNA au deschis un dosar în legătură cu lucrările scrise de deținuți, în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de favorizarea făptuitorului, în modalitatea ajutorului dat unor persoane condamnate pentru infracțiuni de corupție, în scopul de a îngreuna executarea pedepselor aplicate de instanțele de judecată.

Potrivit DNA, fapta ar fi fost săvârșită de mai multe persoane care au acționat concertat în scopul de a crea aparența că sunt îndeplinite condițiile legale pentru ca persoanele condamnate să fie liberate condiționat.

Galerie foto și documente
Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Presiuni enorme asupra lui Ciolacu pentru dărâmarea Guvernului Orban! Miza? Ponta-premier!

2 Document / Ăștia ar trebui condamnați pe viață! / Peste 426 de milioane de euro, valoarea prejudiciilor din dosare…

3 VIDEO Utilajele cumpărate de ROMARM din China pentru fabricarea măștilor s-au stricat! Statul român n-a vândut…

4 O mare porcărie! Procurorul general Gabriela Scutea a dat vot nul la votul pentru desființarea Secției Specia…

5 VIDEO Prostituatele românce din Italia au ieșit la muncă cu termoscanere, mască și dezinfectant

recomandări

Te ia DNA: Ionut Savoiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul asta zboară printr-un munte într-o cascadorie la limită