Camelia Voiculescu, audiată la DNA

Camelia Voiculescu, audiată la DNA

Camelia Voiculescu, fiica lui Dan Voiculescu, aflat in inchisoare, s-a prezentat joi la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, pentru a fi audiata ca martor in dosarul cartilor scrise in puscarii.

Fiica mogulului condamnat definitiv la zece ani de închisoare în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) se află la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru a fi audiată ca martor în dosarul cărţilor scrise de Dan Voiculescu în spatele gratiilor. Acesta este încarcerat din august 2014, de atunci semnând nu mai puţin de zece lucrări ştiinţifice.

Potrivit digi24.ro, cel mai probabil, Camelia Voiculescu a fost implicată în procedurile administrative, proceduri care cer obținerea avizelor din partea profesorilor universitari.

Cele zece volume semnate de Voiculescu în timpul perioadei de detenţie sunt: "A patra cale", "Efecte de antrenare a investițiilor străine în economia românească 1990-2014", ''Economia românească", ''Investiții străine directe — vector al dezvoltării economice", ''Managementul riscului în accesarea și gestionarea fondurilor europene", "A new theory of the value. Conferința internațională", ''Omenirea încotro?", ''Dezvoltarea economică durabilă" — coordonate de Dumitru Miron, ''Clasa de mijloc. Teoria și practica antreprenorială" — coordonator Ion Smeureanu, ''Competiția economică" — coordonator Valeriu Potecea.

Pe 12 ianuarie, procurorii DNA au deschis un dosar în legătură cu lucrările scrise de deținuți, în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de favorizarea făptuitorului, în modalitatea ajutorului dat unor persoane condamnate pentru infracțiuni de corupție, în scopul de a îngreuna executarea pedepselor aplicate de instanțele de judecată.

Potrivit DNA, fapta ar fi fost săvârșită de mai multe persoane care au acționat concertat în scopul de a crea aparența că sunt îndeplinite condițiile legale pentru ca persoanele condamnate să fie liberate condiționat.Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Invenția unui român care promite reducerea la jumătate a facturii de gaz

2 China profită de slăbiciunea Rusiei și urmărește un nou obiectiv. Kremlinul este neputincios

3 Noua zonă din Ucraina în care frontul rușilor este pe cale să se prăbușească / „Totul se va întâmpla foarte repede”

4 VIDEO „O soluție foarte ieftină” / Încălzirea globală poate fi inversată prin reînghețarea polilor

5 Comandantul Armatei Ruse de Vest a fost „decapitat” de Putin. Aleksandr Zhuravlev este cunoscut ca „măcelarul din Alep”