Cameră: Deputații Opoziției au încercat să blocheze dezbaterea în plen a proiectelor privind ANI și statutul magistraților

Cameră: Deputații Opoziției au încercat să blocheze dezbaterea în plen a proiectelor privind ANI și statutul magistraților

Deputații PNL și cei ai USR au încercat miercuri să împiedice dezbaterea proiectelor de lege care se aflau pe primele poziții ale ordinii de zi a plenului, cel care modifică legea privind organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Integritate și cel privind modificarea Legii 303/2004 privind statutul magistraților.

 Mai mult de 50 de minute, liderii și viceliderii grupurilor USR și PNL au solicitat să se supună la vot mutarea unor proiecte de lege care se aflau pe pozițiile de la mijlocul ordinii de zi pe locurile 2 și 3, pe care se află proiectul ce modifică legea privind organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Integritate și proiectul de modificare a Legii 303/2004 privind statutul magistraților. Toate aceste propuneri ale Opoziției au fost respinse prin vot de plenul Camerei Deputaților.

"Vă mărturisesc că ziua de astăzi este realmente una tristă. Am omagiat și ne-am gândit la un om extraordinar, la Majestatea Sa Regele Mihai și, în același timp, în baza articolului 91 alineatul 3, am încercat să vă propunem pentru a dezbate astăzi, pe ordinea de zi, câteva proiecte cu adevărat de interes public. Vi s-au făcut aici propuneri de a pune pe ordinea de zi proiecte care țin de fonduri europene, de muncă, de infrastructură, proiecte care țin de prețuri la energie și rezervele de combustibil pentru iarnă. Nimic nu v-a interesat și aveți două mari priorități: punctele 2 și 3. Unul se referă la ANI și al doilea se referă la răspunderea magistraților. Ca atare, pe procedură, domnule președinte de ședință, vă rog cu prețuire pentru mulți dintre dvs — acceptați ca astăzi punctele 2 și 3 să fie puse la finalul ordinii de zi", a declarat, în plen, liderul grupului PNL din Camera Deputaților, Raluca Turcan.

Deputatul PMP Corneliu Bichineț a propus, la rândul său, ironic, ca toate punctele de pe ordinea de zi să fie puse pe punctul 2. "Vedeți, domnule președinte de ședință, dacă nu respectați Opoziția? Niciun avion nu poate zbura într-o singură aripă. Reprezentați Puterea, o aripă a acestui for democratic. Fără noi nu puteți funcționa sau funcționați defectuos și vă prăbușiți. Pentru că eu sunt un om de echilibru și, deși nu am luat-o muză pe doamna Turcan, m-am inspirat. Vreau să vă propun ca toate proiectele, cele 250, să fie mutate în același timp la numărul 2", a arătat Bichineț.

Liderul grupului deputaților PSD Ioan Munteanu a cerut suspendarea dezbaterilor pe acest subiect. La vot s-a decis ca acestea să ia sfârșit, iar programul să se prelungească până când cele două proiecte de lege, de la punctul 2 și 3, vor fi dezbătute.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Surprinzătorul nume ales de Polonia pentru avioanele lor F-35 / Imagini în premieră din SUA cu primul F-35 polonez, aproape finalizat

2 Anumiți „grei” din intelligence beneficiază de o protecție specială, care îi face imuni?

3 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

4 Interesante amănunte / Într-o veche mină din Bihor zace cheia care poate salva Europa din dependența de China

5 Degringoladă la Rapid / Săpunaru, monument de nesimțire. „Ori te lași, ori îl dai afară”