Camionul șoferului român care a murit în 2018, după prăbușirea podului Morandi din Genova, era plin cu droguri

Camionul șoferului român care a murit în 2018, după prăbușirea podului Morandi din Genova, era plin cu droguri

Camionul, care era condus de unul din românii care au murit după ce podul Morandi de la Genova s-a prăbușit, era încărcat cu circa o tonă de droguri pe care mafia a încercat să pună mâna apoi, relatează Corriere della Sera .

Podul Morandi din Genova s-a prăbușit la 14 august 2018. FOTO Profimedia (Arhivă)

Potrivit ziarului italian Corriere della Sera, drogurile erau pentru o grupare criminală din Campania, însă 'Ndrangheta a încercat să pună mâna pe ele. Informația a ieșit la iveală în urma unor interceptări ale conversațiilor membrilor 'Ndrangheta, iar în această săptămână 63 de persoane au fost reținute în acest caz.

Podul Morandi s-a prăbușit în anul 2018, pe 14 august. 43 de persoane au murit , printre care și doi români. Unul dintre ei, șoferul camionului cu cele 900 de kg de droguri, a murit în spital, la câteva zile după incident.

Anchetatorii care lucrau la acest caz au aflat la aproximativ 2 ani după prăbușirea acestui pod că în camionul prăbușit se aflau peste 900 de kilograme de hașiș.

Prin urmare, Francesco Benito Palaia, ginerele unui conducător al grupării, a discutat la telefon despre transport cu un asociat, fără să știe că era urmărit într-o anchetă.

Când s-a prăbușit podul Morandi, dacă te duci la primul videoclip, a căzut o dubă”, afirmă Palaia în interceptări. „E un camion galben, cu cameră frigorifică, cel mic... Vreau să iau dracu de aceste 900 de kilograme... Pot să fac un lucru, zic, hai să facem 50/50, o să vând și vei primi 50%”.

Palaia a vorbit despre o semiremorcă frigorifică plină cu hașiș implicată în tragicul eveniment al prăbușirii podului Morandi. Transportul era pentru o organizație din Campania”, a declarat judecătorul Vincenza Bellini în documentele de arestare.

Palaia ar fi fost angajat de mafioții din Campania să recapete epava camionului cu tot cu droguri, datorită relațiilor pe care le avea cu companiile din domeniul colectării de deșeuri.

În plus, din anchetă a reieșit că de epava camionului erau interesate și alte persoane. Mai mult decât atât, camionul a dispărut, iar anchetatorii nu au reușit să-l localizeze.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

3 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

4 Judecați voi...

5 Se retrag „Piedonii”? / De două zile sunt mucles...