Canotaj: Medalie de aur pentru România, la 8+1 feminin, la Europene

Canotaj: Medalie de aur pentru România, la 8+1 feminin, la Europene

Barca feminină de 8+1 a României (Ioana Vrînceanu, Viviana Bejinariu, Mihaela Petrilă, Denisa Tîlvescu, Mădălina Bereș, Iuliana Popa, Adelina Boguș, Laura Oprea, Daniela Druncea) a cucerit duminică aurul la Campionatele Europene de la Racice (Cehia).

Tricolorele au fost cronometrate cu timpul de 06 min 10 sec 350/1000, fiind urmate de Olanda, în 06 min 12 sec 860/1000, și Rusia, 06 min 16 sec 050/1000, etc.

România a ajuns la un bilanț de patru medalii la Racice, trei de aur și una de argint. Aurul a fost cucerit sâmbătă la patru rame feminin (Cristina Popescu, Alina Elena Pop, Beatrice Parfenie și Georgiana Parașcanu) și duminică la dublu rame feminin (Mădălina Bereș și Laura Oprea), iar argintul a fost câștigat de echipajul masculin de patru rame, format din Cristian Ivașcu, Vlad Dragoș Aicoboae, Marius Vasile Cozmiuc și Ciprian Tudosă. Tot duminică, Ionela Lehaci și Gianina Beleagă au ocupat locul 4 în proba de dublu vâsle feminin categoria ușoară.

Canotorii români vor mai evolua duminică în final probei de 8+1 masculin (15,33).

România a aliniat la Campionatele Europene cel mai numeros lot din ultimii 12 ani, zece echipaje, compuse din 39 de sportivi.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina