Cântărețul american Stevie Wonder a îngenuncheat în fața publicului la un concert împotriva sărăciei

Cântărețul american Stevie Wonder a îngenuncheat în fața publicului la un concert împotriva sărăciei

Cântărețul american Stevie Wonder a îngenuncheat în fața publicului sâmbătă seara, la New York, în timpul unui concert care a reunit vedete și oameni politici pentru a susține lupta împotriva sărăciei, în contextul în care președintele american Donald Trump și-a anunțat intenția de a reduce bugetul pentru ajutor extern, informează duminică AFP.

Mii de persoane s-au adunat în Central Park cu ocazia Global Citizen Festival care se desfășoară concomitent cu Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite și atrage, începând cu prima sa ediție din 2012, prezența a numeroși artiști importanți.

Stevie Wonder a imitat gestul sportivului Colin Kaerpernick, jucător în Liga Națională de Fotbal American (NFL), care a îngenuncheat în 2016, în timpul intonării imnului american, în semn de protest față de uciderea mai multor persoane de culoare de către forțele de poliție.

Într-un mesaj postat pe Twitter, Donald Trump l-a atacat vineri pe acest jucător, fără să-l numească. ''Nu ați vrea să-i vedeți pe acești proprietari de echipă din NFL ca atunci când cineva dă dovadă de lipsă de respect pentru drapelul nostru să spună: 'Scoateți-l pe ticălosul ăla de pe teren, acum! E concediat!'''

''Stau în genunchi pentru America'', a spus muzicianul nevăzător în vârstă de 67 de ani, susținut de fiul său Kwame Morris.

Muzicianul și-a exprimat de asemenea îngrijorarea în legătură cu schimbul de insulte între Trump și liderul nord-coreean Kim Jong-Un: ''Am putea pierde ultimul joc video, cel al vieții, dacă uităm că armele sunt reale și discursurile, periculoase atunci când vin din partea unei lider din America de Nord sau a unei lider din Coreea de Nord.''

Printre artiștii participanți la concert s-a numărat și trupa punk rock californiană Green Day, al cărei lider Billie Joe Armstrong a introdus numele lui Trump în versurile melodiei ''American Idiot'' din 2004, în care trupa zugrăvește o imagine întunecată a Statelor Unite în timpul administrației Bush.

Președintele francez Emmanuel Macron s-a adresat publicului printr-un mesaj video, cu promisiunea de a contribui la colectarea a peste un miliard de dolari pentru Parteneriatul mondial pentru educației cu ocazia unei conferințe programate pe 8 februarie în Senegal.

Ministrul danez pentru Dezvoltare, Ulla Tornaes, a anunțat că guvernul din care face parte va dubla anul următor, până la suma de 110 milioane de dolari, ajutorul internațional pentru programele referitoare la sănătatea sexuală și reproductivă a femeilor.

Festivalul, care se desfășoară și în Germania și India, este cu intrare gratuită, dar fanii, pentru a obține permisul de intrare, trebuie să facă ''o faptă bună'', cum ar fi să scrie o scrisoare guvernului lor. Global Citizen a generat peste 400.000 de cereri către Congresul American pentru păstrarea ajutorului internațional, a declarat în fața publicului reprezentantul Partidului Republican, Charlie Dent.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”