Capsula Dragon a ajuns la Stația Spațială Internațională pentru livrarea alimentelor și medicamentelor

Capsula Dragon a ajuns la Stația Spațială Internațională pentru livrarea alimentelor și medicamentelor

Capsula cargo Dragon a fost conectată joi la Stația Spațială Internațională (SSI) pentru a livra alimente și echipamente, a anunțat joi NASA, conform AFP.

Sursa foto: nasa.gov

Un braț robotizat al stației, manevrat de astronauții Thomas Pesquet (Franța) și Shane Kimbrough (SUA), a prins capsula la 10.44 GMT, a indicat NASA. ''Thomas a făcut o treabă excelentă'', a declarat Shane Kimbrough, felicitându-se amândoi pentru operațiune.

Programată inițial pentru miercuri, această manevră a fost amânată cu o zi din cauze tehnice care au vizat funcționarea sistemului GPS, conform societății americane private SpaceX.

Capsula Dragon a adus celor șase astronauți de pe SSI peste 2,2 tone de alimente și echipamente destinate experimentelor științifice, parte a unui contract de colaborare cu NASA.

Capsula a fost lansată cu succes duminică de SpaceX , la bordul rachetei sale Falcon 9, de la Centrul spațial Kennedy din Florida (sud-estul SUA).

Aceasta este cea de-a zece misiune de acest tip. SpaceX a dezvoltat în prezent o nouă capsulă Dragon care ar putea transporta astronauți în spațiu până la sfârșitul deceniului.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...