Capsula Dragon a ajuns la Stația Spațială Internațională pentru livrarea alimentelor și medicamentelor

Capsula Dragon a ajuns la Stația Spațială Internațională pentru livrarea alimentelor și medicamentelor

Capsula cargo Dragon a fost conectată joi la Stația Spațială Internațională (SSI) pentru a livra alimente și echipamente, a anunțat joi NASA, conform AFP.

Sursa foto: nasa.gov

Un braț robotizat al stației, manevrat de astronauții Thomas Pesquet (Franța) și Shane Kimbrough (SUA), a prins capsula la 10.44 GMT, a indicat NASA. ''Thomas a făcut o treabă excelentă'', a declarat Shane Kimbrough, felicitându-se amândoi pentru operațiune.

Programată inițial pentru miercuri, această manevră a fost amânată cu o zi din cauze tehnice care au vizat funcționarea sistemului GPS, conform societății americane private SpaceX.

Capsula Dragon a adus celor șase astronauți de pe SSI peste 2,2 tone de alimente și echipamente destinate experimentelor științifice, parte a unui contract de colaborare cu NASA.

Capsula a fost lansată cu succes duminică de SpaceX, la bordul rachetei sale Falcon 9, de la Centrul spațial Kennedy din Florida (sud-estul SUA).

Aceasta este cea de-a zece misiune de acest tip. SpaceX a dezvoltat în prezent o nouă capsulă Dragon care ar putea transporta astronauți în spațiu până la sfârșitul deceniului.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Ce urmează? Liniște și o guvernare liberală

3 „Sacoșa cu 2,5 milioane de euro era pentru Elena Udrea”

4 Noua Eră / Articol halucinant în Scientific American: Cavalerii Jedi reprezintă „masculinitatea toxică”

5 Germania virează la stânga? / Berlinezii au votat pentru exproprierea marilor proprietari de locuințe