Caraş-Severin: Dosar penal după ce două persoane cu coronavirus au participat la o înmormântare

Caraş-Severin: Dosar penal după ce două persoane cu coronavirus au participat la o înmormântare

Parchetul de pe lângă Judecătoria Moldova Nouă a deschis un dosar penal pentru infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, după ce 11 persoane au participat la o înmormântare pe raza localităţii Pojejena, judeţul Caraş-Severin, dintre care ulterior două au fost confirmate ca fiind purtătoare ale noului coronavirus.

"La data de 13.04.2020 , pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Moldova Nouă, a fost înregistrat dosarul nr. 150/P/2020, având ca obiect infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor. În actul de sesizare, s-a reţinut faptul că, în data de 08.04.2020, pe raza localităţii Pojejena, judeţul Caraş-Severin, a avut loc o înmormântare la care au participat 11 persoane, dintre care ulterior două au fost confirmate ca fiind purtătoare ale noului coronavirus. Ulterior, una dintre persoanele care au participat la înmormântare a împărţit pachete cu alimente către alte persoane", se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Moldova Nouă.

Potrivit ordonanţei militare publicate pe 22 martie, se pot oficia acte liturgice/religioase cu caracter privat (botez, cununii, înmormântări), la care pot participa maximum 8 persoane. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Așa o fi? / Mafie în toată regula, frați români!

2 Așa arată „câmpul de luptă” după cheful de la ziua liderului AUR, Eugen Simion! Tot așa ar lăsa și țara dacă v…

3 CULISE Cum arată schema viitoarei conduceri PNL. Dacă va câștiga Cîțu

4 Așa o fi?

5 „Era ca un card de credit viu” / O adolescentă din România, salvată din ghearele unor animale care o vindeau în …