Caraș-Severin: Explozie într-un bloc de locuințe din Bocșa; două persoane au fost rănite

Caraș-Severin: Explozie într-un bloc de locuințe din Bocșa; două persoane au fost rănite

Două persoane au suferit arsuri, iar 20 au fost evacuate, miercuri, dintr-un bloc din localitatea Bocșa, în urma exploziei unei butelii de aragaz, deflagrația fiind urmată de un incendiu, a informat Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Caraș-Severin.

Explozia a avut loc într-un apartament de la parterul unui bloc cu patru etaje și, la o primă evaluare, se pare că a afectat ferestrele de la parter și de la primele două etaje.

"Nouă pompieri militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Reșița și SVSU Bocșa au acționat la Bocșa, în urma unei explozii cauzate de o acumulare de gaze provenite de la o butelie, urmată de un incendiu. Au fost evacuate aproximativ 20 de persoane, iar două persoane au suferit arsuri", se arată într-un comunicat al ISU Caraș-Severin.

Victimele au fost transportate la Spitalul Județean din Reșita, respectiv la Centrul de Permanență din Bocșa.

"Au fost informate autoritățile locale și Inspectoratul de Stat în Construcții pentru efectuarea evaluării imobilului și pentru stabilirea măsurilor ce se impun pentru ceilalți locatari afectați de explozie", precizează ISU Caraș-Severin.

Cele două victime au fost duse în stare de conștiență la spital. Ele urmează să fie transferate la Clinica de Arși din Timișoara, pentru a primi îngrijiri.

"Imediat după orele prânzului, la Serviciul de urgență al Spitalului Județean Reșița au fost aduși doi pacienți din Bocșa, victime ale unei explozii. Pacienții sunt soț-soție, în vârstă de 51 de ani și, respectiv 39 de ani și au fost aduși cu arsuri de gradul II și gradul III. Cel mai afectat este bărbatul, având arsuri pe o suprafață a corpului de până la 45%, în timp ce soția are arsuri pe o suprafață de 18% din suprafața corpului. Se pare că sunt afectate și căile respiratorii superioare, iar în aceste condiții se fac demersurile pentru a fi transferați la Clinica de arși din Timișoara', a afirmat Violeta Florea, purtător de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Reșița.

În urma evenimentului, au fost informate autoritățile locale și Inspectoratul de Stat în Construcții pentru efectuarea evaluării imobilului și pentru stabilirea măsurilor ce se impun pentru ceilalți locatari afectați de explozie.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...