Care sunt motivele privind continuarea zborurilor europene înspre Israel

Care sunt motivele privind continuarea zborurilor europene înspre Israel

Comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean, a explicat de ce la nivel european în continuare are loc permiterea operării de zboruri către aeroporturi din Israel, chiar dacă țara această se confruntă cu un conflict în care sunt folosite inclusiv rachete.

Adina Vălean, comisarul european pentru Transporturi FOTO Inquam Photos

Acum sectorul aviatic are nou stres adăugat, apropo de culoarele de zbor, având în vedere cele care se întâmplă în Israel. Noi monitorizăm foarte îndeaproape situația, din punct de vedere al transportului aerian. Agenția din subordinea Comisie, Agenția de Siguranță Aeriană nu a făcut o recomandare de nezbor sau ceva similar, ci fiecare companie aeriană își face propria evaluare de risc. Sigur, avem un număr foarte scăzut săptămâna asta în raport cu situația anterioară de zboruri care se efectuează. E pozitiv faptul că rămâne un spațiu aerian deschis, sunt operatori care încă fac zboruri. Să dau un exemplu european: Hi Sky”, a afirmat Adina Vălean, la un briefing de presă cu jurnaliștii de la Strasbourg.

Continuă zborurile de repatriere

Pe de altă parte, sunt Air France, care fac zboruri de repatriere, dar sunt și alte companii care operează zboruri pe aeroporturile din Israel. E un lucru bun că avem nevoie în continuare de conectivitate și urmărim în continuare această situație. Sperăm ca lucrurile să rămână măcar la acest nivel de conectivitate aeriană”, a completat comisarul european pentru Transporturi.

Nu în ultimul rând, Adina Vălean a explicat faptul că situația este de aşa natură încât zborurile, din punctul de vedere al Agenției de Siguranță Aeriană, pot fi continuate. „Nu ştiu să intru în amănunte legate de siguranţa aeriană în regiunea respectivă”, a conchis reprezentanta Comisiei Europene pentru zona transporturilor.

Adina Vălean a subliniat că Agenția din cadrul Comisiei Europene a lăsat la latitudinea fiecărei companii aeriene să-și facă evaluarea de risc în ceea ce privește continuarea sau nu a zborurilor pe care le operează către și dinspre Israel.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

4 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

5 „Ar fi primul val al ofensivei”