Casa Albă a trimis Senatului nominalizarea lui Zuckerman pentru funcţia de ambasador SUA în România

Casa Albă a trimis Senatului nominalizarea lui Zuckerman pentru funcţia de ambasador SUA în România

Casa Albă a trimis spre aprobare Senatului nominalizarea lui Adrian Zuckerman pentru funcţia de extraordinar şi plenipotenţiar al Statelor Unite în România, se arată într-un comunicat emis marți de Administrația de la Washinghton, potrivit Mediafax. Numele lui Zuckerman apare într-o listă de nominalizări trimisă Senatului de Casa Albă.Nominalizarea lui Zuckerman urmează să fie discutată în Comisia de Relații Externe a Senatului american.

Președintele SUA, Donald Trump, a anunțat pe data de 24 iulie că intenționează să-l nominalizeze pe Adrian Zuckerman pentru funcția de ambasador al SUA la București.

Potrivit comunicatului emis în acel moment, Zuckerman, care a emigrat din România în Statele Unite atunci când avea vârsta de zece ani, a fost admis în baroul din New York în anul 1984, și este partener al firmei internaţionale de avocatură Seyfarth Shaw LLP.

Zuckerman este şi un membru al comisiei din cadrul Kids Corp., o organizaţie non-profit care ajută copiii defavorizaţi din Newark, New Jersey.

Casa Albă a precizat că Zuckerman este fluent în limba română și a studiat la Massachusetts Institute of Technology și New York Law School. 


Conform procedurii, Zuckerman ar urma să fie audiat în Comisia pentru Relaţii Externe a Senatului SUA, iar dacă nominalizarea sa este aprobată, va fi supusă votului în plenul Senatului. 
Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a anunţat în 11 iunie că ambasadorul Statelor Unite în România, Hans Klemm, va fi înlocuit de o persoană care cunoaşte limba română, fără să dezvăluie, însă, identitatea acesteia. 

"Aşteptăm să vedem dacă i se oferă agrementul şi după aceea vă pot spune şi numele. În orice caz e o persoană care cunoaşte limba română", a spus Meleşcanu, întrebat la Parlament despre înlocuirea ambasadorului SUA. 

Meleşcanu a indicat că nu îl cunoaşte personal pe noul ambasador, că i-a văzut CV-ul, iar diplomatul a avut legături cu România.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiitoarea l-a înșelat pe Dragnea! Încornoratul și-a făcut bagajele și a părăsit casa cumpărată cu banii lui

2 Fata lui Nuțu Cămătaru...

3 Află ce vechime în muncă ai cumulat şi dacă ţi s-au plătit contribuţiile pentru pensie

4 Rusia, la granițele României? / Manevra președintelui nu mai pare atât de revoltătoare, nu-i așa?

5 ULTIMA ORĂ / Rusia ar ajunge până la granița cu România! / Cotidianul german BILD dezvăluie planurile lui Putin de…