Casa Albă afirmă că nu susţine atacurile în interiorul Rusiei: „Încă adunăm informaţii despre ce s-a întâmplat”

Casa Albă afirmă că nu susţine atacurile în interiorul Rusiei: „Încă adunăm informaţii despre ce s-a întâmplat”

Statele Unite încă adună informaţii despre relatările privind atacul cu drone de la Moscova , a afirmat marţi Casa Albă, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Casa Albă. FOTO Profimedia

Casa Albă a reiterat că Washingtonul nu sprijină atacurile în interiorul Rusiei şi se concentrează pe a ajuta Ucraina să-şi redobândească întregul teritoriu.

„Am văzut ştirile şi încă adunăm informaţii despre ce s-a întâmplat. Ca principiu general, noi nu susţinem atacurile în interiorul Rusiei'', a spus un purtător de cuvânt al Casei Albe.

Potrivit acestuia, Washingtonul este „concentrat pe a furniza Ucrainei echipamentul şi pregătirea necesare pentru a-şi recupera teritoriul lor suveran''. Reprezentantul preşedinţiei americane s-a referit şi la atacurile ruse asupra Kievului, oraş lovit de drone şi rachete de 17 ori în luna mai.

Opt drone au vizat zone civile din Moscova şi din jurul acesteia, unde trăiesc în total aproximativ 21 de milioane de oameni, la primele ore ale zilei de marţi, dar a precizat că dronele fie au fost doborâte, fie au fost deviate cu ajutorul unor echipamente electronice speciale.

„Suntem mulţumiţi de ce vedem şi prognozăm o creştere a numărului atacurilor”

Un demnitar ucrainean a respins acuzaţia că Ucraina ar fi implicată direct în atacul cu drone asupra Moscovei , dar a adăugat că Kievul se bucură să vadă asemenea evenimente.

„Evident, suntem mulţumiţi de ce vedem şi prognozăm o creştere a numărului atacurilor. Dar, desigur, nu avem nicio legătură în mod direct cu asta'', a spus consilierul prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Amănunte care dau fiori / Ies la iveală dedesubturile murdare ale unei industrii de miliarde...

2 „Sunt două urme masive de sângerare” / Celebrul detectiv criminalist Untaru, prima ipoteză în cazul morții „Regelui Fițelor”, Andrei Versace

3 BREAKING A fost prins ucigașul doctoriței de la Brăila

4 Uite un amănunt mai mult decât interesant... Ușor, ușor descoperim o realitate care ar trebui să ne pună pe gânduri...

5 Ce se întâmplă? / Planul secret de operațiuni prin care Germania se pregătește de război cu Rusia