Casă demolată din greșeală în Texas, Google Maps considerat responsabil

Casă demolată din greșeală în Texas, Google Maps considerat responsabil

O firmă de demolări a dărâmat din greșeală o casă din Texas după ce navigatorul Google Maps a indicat o adresă greșită, relatează EFE.

Sursa foto: naborsdemo.com

Responsabilii firmei Billy L. Nabors Demolition s-au scuzat pentru greșeala pe care au făcut-o săptămâna trecută și s-au angajat să răspundă în fața proprietarilor pentru această eroare regretabilă.

Incidentul a avut loc în Rowlett, o suburbie a orașului Dallas grav afectat de tornadele care au lovit zona la sfârșitul anului trecut. Firma de demolări trebuia să dărâme o casă aflată la numărul 7601 de pe strada Cousteau Drive și care a fost grav afectată de pagubele produse de tornadă.

Însă Google Maps nu i-a condus la adresa în chestiune, asigură firma, ci la numărul 7601 de pe Calypso Drive, la o stradă distanță de adresa dorită.

Cum numărul coincidea, iar casa prezenta pagube pricinuite de tornadă, firma Billy L. Nabors Demolition a început demolarea fără să-și dea seama că se aflau pe strada greșită.

"Cum să faci o asemenea greșeală?", a declarat mass-media locale Lindsay Diaz, una din proprietarele casei.

Diaz și Alan Cutter, celălalt proprietar se mutaseră temporar din casă preconizând să o repare în următoarele luni, după ce o echipă de constructori au evaluat că pagubele suferite de clădire nu afectaseră structura.

După ce incidentul a apărut în presă, firma de demolări a decis să prezinte scuze și să-i despăgubească pe proprietari. După incident, Google Maps a corectat greșeala din sistemul de navigare.

AGERPRES/(AS-autor: Mihaela Nicolaescu, editor: Mariana Ionescu, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria