Câți români vor citi acest articol care mustește de adevăruri șocante despre SRI?

Câți români vor citi acest articol care mustește de adevăruri șocante despre SRI?

Câți români vor citi acest articol care mustește de adevăruri șocante despre SRI? Articolul de mai jos a fost publicat de fostul ofițer SRI Narcis Daju, fost elev și student de zece, în ziarul său  gorjnews.ro . Narcis Daju a demisionat din SRI pentru că, între altele, încă mai avea șefi care scriau noștri cu doi de i... Ce veți citi mai jos este dezamăgirea unui om care a avut un ideal...

În anii `90, în Academia Națională de Informații se dădea în fiecare săptămână câte un film, de regulă extrem de prost, pentru delectarea studenților care nu-și permiteau, de săraci ce erau, să iasă în oraș nici miercurea, în singura zi de învoire. Și erau mulți săraci, pe-atunci, proști aproape deloc. Cu greu se strecura un redus mintal, poate doar dacă era beizadea de secu, și era ajutat să fenteze nenumăratele teste și examene care se dădeau la admitere, de primăvara până toamna.
De aceea, din cauza audienței reduse la acele filme destul de stupide, în scurt timp n-a mai rulat nimic.

Dacă, totuși, am fi fost adunați pe-atunci cu forța, în acea sală comunistă, și ni s-ar fi pus un film horror, cu ACADEMIA NOASTRĂ peste 20 de ani, degenerată dintr-un spațiu sacru, al românismului, dintr-o școală cu profesori și studenți de elită într-o cocină bântuită de generali – Izmană și de politruci porci, în căutare de titluri, diplome și calificări care să le sporească impostura, n-am fi crezut o iotă și-am fi zis, la unison, că e doar încă un film prost.

Sunt convins că nici măcar Florian Coldea n-ar fi crezut că acele grozăvii vor deveni realitate, și că el însuși va ajunge să rupă gardurile, contribuind decisiv, alături de Timofte, Maior și chiar de Hellvig, la porcirea Academiei, de dragul de a câștiga susținerea și bunăvoința politrucilor porci și avizi de diplome.

Peste 99 la sută dintre români n-au cum să ajungă vreodată într-o unitate SRI. Dar își pot face niște calcule logice. Dacă din Academie au fost expulzate sacralitatea și românismul, ca să se facă loc porcilor, e posibil ca procentajul (mic, mediu sau mare, n-aveți de unde ști) de ofițeri patrioți din unitățile SRI să fi rămas intact? Din moment ce politrucii porci au copii, neveste, amante și nepoți pentru care ”e fiță” să lucrezi în SRI, cum să le faci loc – chiar Coldea, Timofte, Maior sau Hellvig să fii – fără să amputezi latura ”romantică” a sistemului?

Dacă ofițerii SRI tineri se formează azi într-o cocină în care până de curând Gabriel Oprea era conducător de doctorat și superviza lucrări plagiate, pe bandă rulantă, cam ce culoare credeți că au izvoarele acestea repezi și tinere, cu care se ”împrospătează” azi SRI-ul? Dacă nu-s maron, ele se aclimatizează după primele săptămâni de contact cu sistemul, credeți-mă. E o transformare aproape spontană și inconștientă, care asigură întâi supraviețuirea și-apoi propășirea, înăuntru, adică accesul la funcții și salarii imense. Inadaptații rămân zeci de ani cu solde de polițiști locali. Atât merită, așa le trebuie!

Știu că unii vor spune că Academia e împărțită în două: într-o parte academică, în care s-au baricadat ”academicienii”, și într-o parte porcită, în care dansează porcii pe și pe sub mese, mai ceva ca în Bamboo. Fals. Sunt toți o apă și-un pământ, fiindcă în toți acești ani în care Academia a fost desacralizată și s-a expulzat românismul din ea, absolut niciun ”academician” nu le-a zis celorlați ”ho, bă, ajunge, ați înnebunit de tot ?!” Ați auzit de vreo demisie, de vreo dezertare din craterele de cașcaval fin? Nu. Atunci, rogu-vă, nu mai inventați false dihotomii, nici măcar de dragul diversității.

În acei ani, dinainte de 2000, l-am avut coleg și pe Daniel Dragomir, care intrase fără admitere, fiind olimpic internațional. Pe-atunci avea combinații doar cu filosofia, credeți-mă, și dacă ar fi găsit în Academie cinci la sută din cocina de azi, cu certitudine n-ar fi rămas în ea nicio secundă.
Repet: dacă vreți să știți ce oameni sunt azi majoritari în unitățile SRI, și mai ales cum decurg și pe ce criterii se operează promovările, urmăriți știrile despre Academie.

Tocmai am aflat, cu toții, că fostul ministru Eugen Teodorovici a primit și el o diplomă de absolvent, fără să fi fost prezent la nicio oră de curs. Cum a fost posibil? Simplu! Din dorința virginalei conduceri a Serviciului de a câștiga susținerea și bunăvoința masculilor alfa, dar porci, din politichia contemporană.

Știu, Teodorovici nu e ofițer SRI. Nu e. Dar niciunul dintre voi nu vreți să știți câți fii, fiice, nepoți, neveste și amante angajează chiar azi astfel de porci, pe ușa din dos, în SRI, cu sprijinul direct al virginalei conduceri de ieri și de azi, pe locurile din care se duc, unul câte unul, absolvenții din anii `90 ai Academiei pe rit vechi, care au înțeles total greșit că SRI-ul se ocupă cu România, și nu cu propășirea porcilor, și a sateliților lor.

Mai ales în provincie, Familiile cu sânge albastru închid cercul în extrem de permeabilul SRI, în timp ce Hellvig decretează afon, doct și aerian că, gata, SRI-ul s-a despărțit de Securitate. Nu vă credem, domnule Director, până nu aboliți măcar știrile despre Academie, așa cum au fost abolite meritocrația, decența și românismul, cel puțin în unele unități SRI.

Dacă trăiți, ca mine, într-un oraș de provincie, uitați-vă la lucrurile de preț pentru România, din jurul vostru, și întrebați-vă ce face SRI-ul pentru a le proteja. Eu, la Târgu Jiu, mă uit la Ansamblul Brâncuși, abandonat în BEZNĂ, la propriu, și ajuns la stadiul de semi-ruină, dar târât într-un nou dosar dement de candidatură pentru Lista UNESCO, ca să ne alegem cu un nou refuz din partea forului mondial, chiar în 2018, de Centenarul Marii Uniri. Și văd SRI-ul extrem de absent, exact din motivele enumerate mai sus.



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…