Caz incredibil la Sibiu, unde un angajat la stat câștigă cu mult peste președintele României

Caz incredibil la Sibiu, unde un angajat la stat câștigă cu mult peste președintele României

Cu un salariu lunar brut de 13.000 de lei, la care se adaugă un spor lunar de 10.000 de lei și alte sporuri și sume care urcă veniturile lunare brute până la aproape 29.000 de lei, directorul general al Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu este cel mai bine plătit angajat din instituțiile administrative publice din județ, dezvăluie publicația sibiană  Turnul Sfatului. 

De fapt, veniturile sale le depășesc și pe cele ale președintelui României. Sporul lunar, precum și compensații salariale în valoare de 44.000 de lei încasate de Vasile Moțoc înaintea altor angajați ai Universității sibiene au făcut obiectul unor sesizări transmise autorităților centrale. Pentru angajatul care a semnat aceste sesizări, conducerea Universității a decis să înființeze o comisie de cercetare disciplinară.

Sporul lunar de aproximativ 10.000 de lei care a făcut inclusiv obiectul sesizărilor trimise la Minister și Guvern, precum și celelalte sporuri promite de Vasile Moțoc poartă, în lege, denumirea de compensație tranzitorie. Aceste compensații au înlocuit, de-a lungul timpului, sporurile pe care angajații din instituțiile publice le-au încasat.

”În 2005, când am venit eu la Universitate, o parte din angajați beneficiau de spor de confidențialitate, care era 50% din salariul de bază. Așa prevedea legea: dacă ai încetat activitatea, doi ani nu aveai voie să divulgi informații despre Universitate, ca și în domeniul privat, în corporații, unde se dă un spor de confidențialitate. După aceea, toți beneficiam de spor de stabilitate, care era 15% din salariul de bază. Pe măsura evoluției salarizării, aceste elemente au fost scoase și s-au înființat aceste compensații. Deci totul e pe lege”, arată Vasile Moțoc.

Că totul este legal susține și conducerea ULBS în răspunsul transmis la solicitarea Turnul Sfatului. ”În prezent, în cadrul instituției beneficiază de compensații tranzitorii un număr de 175 de salariați, personal didactic și didactic auxiliar, al căror cuantum variază între 11 lei – 12.453 lei”, arată reprezentanții ULBS, înainte de a enumera o serie de acte normative care au dus la situația acestor ”compensații tranzitorii”.

De notat că Universitatea Lucian Blaga ocupă abia locul 12 în  topul celor mai bune universități din România . De remarcat că locul 12 aduna mai multe universități, care sunt la egalitate cu cel mai mic punctaj din clasamentul realizat de asociația cercetătorilor Ad Astra. Acestea sunt singurele universități din România, din cele peste 50, care apar și în clasamente internaționale.

Citește integral pe  turnulsfatului.ro

Sursa Foto: Turnul Sfatului


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis