Cazul Rarinca, pe masa judecătorilor

Cazul Rarinca, pe masa judecătorilor

Judecătorii analizează o cale extraordinară de atac prin care procurorii DNA cer anularea achitării femeii care ar fi șantajat-o pe șefa Instanței Supreme. Rarinca a fost arestată 6 luni, instanța de fond a condamnat-o cu suspendare, iar CAB a decis achitarea. Curtea de Apel București (CAB) judecă, astăzi, contestația în anulare formulată de procurorii DNA împotriva deciziei prin care Mariana Rarinca a fost achitată de acuzația de șantaj în procesul cu șefa instanței supreme, Livia Stanciu.

Rarinca a fost citată la proces. Dacă este admisă contestația DNA, procesul Marianei Rarinca se va rejudeca. Ea a fost achitată definitiv în luna mai, după ce a stat în arest preventiv timp de șase luni.

În iunie 2015, DNA a atacat achitarea Marianei Rarinca. Procurorii susțin că o judecătoare din completul care a pronunţat decizia de achitare nu ar fi fost imparţială. Ei fac referire la interviul susţinut în urmă cu doi ani în faţa membrilor CSM de Risantea Găgescu, care îşi dorea să promoveze la Înalta Curte. Atunci, între judecătoarea Găgescu și Livia Stanciu a avut loc un schimb de replici mai dur. Pe fond, Tribunalul București a decis, în acest caz, o pedeapsă de 3 ani cu suspendare pentru Mariana Rarinca.


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă