CCR, asasinii României/Bombe epidemiologice în toată țara: sute de bolnavi sau suspecți de infectare cu Covid-19 au plecat din spitale și centrele de carantinare după decizia CCR

CCR, asasinii României/Bombe epidemiologice în toată țara: sute de bolnavi sau suspecți de infectare cu Covid-19 au plecat din spitale și centrele de carantinare după decizia CCR

București, Sibiu, Dolj, Teleorman – acestea sunt doar câteva dintre zonele din care sute de pacienți internați în spital cu diagnosticul coronavirus sau persoane carantinate pentru că veneau din zone roșii au plecat pe proprie răspundere, arată presa locală. Plecările au fost posibile după ce Curtea Constituțională a decis că internarea, carantinarea sau plasarea în izolare a acestora ca urmare a unui ordin de ministru este neconstituțională, aceste restrângeri ale drepturilor putând fi făcute doar prin lege.

Dolj: Toţi doljenii au plecat din carantină pe proprie răspundere

Niciun doljean nu se mai află în carantină după ce obligativitatea acestei măsuri a fost anulată de Curtea Constituţională. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj spun că oamenii au făcut cereri pentru a părăsi carantina. „Au făcut cereri pe proprie răspundere şi au plecat”, spune Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt al DSP Dolj. Acesta menţionează că Direcţiile Sanitare nu mai pot impune măsura de carantinare sau autoizolare până nu se clarifică situaţia, astfel că, la intrarea în ţară, cetăţenii primesc acum doar o recomandare de autoizolare.

Citește tot articolul pe Gazeta de Sud

Sibiu: Mai mult de jumătate dintre pacienţii infectaţi cu noul coronavirus din Spitalul TBC au fost externaţi la cerere
Mai mult de jumătate dintre pacienţii infectaţi cu noul coronavirus, din Spitalul de Pneumoftiziologie din Sibiu, cunoscut ca şi Spitalul TBC, au fost externaţi la cerere. „Până în prezent au fost externate 28 de persoane confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2: 24 din cadrul spitalului de Pneumoftiziologie şi 4 din cadrul SCJU Sibiu. În prezent sunt internaţi un număr total de 73 de pacienţi confirmaţi pozitiv în urma testării SARS CoV-2. Dintre aceştia 48 sunt în cadrul SCJU Sibiu (42 pe secţii, 6 pe ATI), 22 în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu şi 3 în cadrul Spitalului de Pediatrie”, a explicat reprezentanta Prefecturii Sibiu, Andreea Ştefan.

Citește tot articolul pe Mesagerul de Sibiu

Hunedoara: După decizia CCR, niciun hunedorean nu se mai află în carantină sau izolare

Decizia Curții Constituționale (CCR), prin care izolarea și carantina au fost declarate neconstituționale, a golit singurul centru de carantină care mai funcționa în județul Hunedoara. În județ au existat în starea de urgență trei centre de carantină. Când s-a decis relaxarea măsurilor a mai rămas un singur centru. Acesta funcționa la Hotel Petroșani, în municipiul cu același nume. După decizia CCR, de la sfârșitul săptămânii trecute, cele 15 persoane care se aflau acolo au plecat. Primul impact vizibil pentru cetățeni a fost legat de retragerea dispozitivului de pază al Jandarmeriei de la hotelul amintit. Nici în izolare nu se mai află nimeni, ca urmare a deciziei Curții. Conform reprezentanților Instiutuției Prefectului Județului Hunedoara, vineri, 3 iulie, în izolare se aflau 914 persoane. Și acestea sunt acum libere.

Citește tot articolul pe Jurnalul Văii Jiului

Teleorman: Nici un carantinat oficial

Luni, în singurul centru de carantină din județ nu mai erau persoane cazate. Ultimele două au plecat după decizia CCR, dar mai aveau puține zile de stat. Îngrijorarea pare să se manifeste acum în rândul oamenilor din comunitate, care văd cum vecinii și cunoscuții lor, deși întorși din țări cu risc mare de îmbolnăvire, nu mai respectă nicio regulă. Șeful de cabinet al Instituției Prefectului Teleorman, Adelina Sfăt, ne-a declarat că în acest moment autoritățile așteaptă noi reglementări legislative și, tocmai de aceea, continua să monitorizeze situația celor care ar trebui să stea în izolare.

Citește tot articolul pe Presshub.ro

Botoșani: Spaţii de carantină golite la Botoşani

CCR i-a scos din carantină şi izolare pe toţi cei 1.277 de botoşăneni vizaţi de restricţii, într-un moment în care judeţul şi toată ţara stau rău în lupta cu pandemia. Specialiştii botoşăneni se tem să nu ne confruntăm cu un nou val de îmbolnăviri, mai ales că situaţia părea să se stabilizeze în judeţ, fiind câteva zile la rând cu mai puţin de 10 cazuri noi de îmbolnăvire.

Citește tot articolul pe Monitorul de Botoșani

Grupaj realizat de  G4Media.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria