Ce alimente trebuie să eviți pentru a scăpa de balonare

Ce alimente trebuie să eviți pentru a scăpa de balonare

Există o listă destul de mare a alimentelor care provoacă balonare și discomfort la stomac. Este bine ca acestea să fie, pe cât posibil, evitate, pentru a nu avea neplăceri. De asemenea, anumite obiceiuri zilnice pot acea același efect.

Alimentele grase provoacă discomfort la stomac FOTO Arhivă

Există multe alimente care, deși sunt foarte gustoase, provoacă balonare, gaze și reflux . Atât guma de mestecat, cât și bomboanele, pot crește acumularea de aer în stomac. Totodată, sucurile și băuturile răcoritoare, dar și cele carbogazoase, pot avea același efect.

Mai mult, este important să știi că, dacă fumezi, atunci când tragi din țigară, aerul în plus poate ajunge în sistemul digestiv, declanșând astfel balonare, gaze și disconfort digestiv.

Alimentele grase și greu de digerat, de evitat

Lista de alimente care provoacă disconfort la stomac este lungă. Ele mai sunt responsabile pentru activarea refluxului de acid, care apare în momentul când acidul gastric ajunge la esofag, având ca rezultat arsuri stomacale.

Așadar, alimentele grase constituie principala cauză care conduce la apariția gazelor și a disconfortului.

Prăjelile, al doilea mare vinovat pentru acumularea gazelor în stomac! Și alimentele cu conținut ridicat în fibre pot provoca disconfort intestinal, cum ar fi: fructele, legumele, pastele făinoase, cerealele sau lactate.

Digerarea este o necesitate, deoarece toate alimentele nedigerate duc adesea la dezvoltarea gazelor în intestine. Așadar, dacă ai deficiențe ale bacteriilor intestinale benefice, care sunt esențiale pentru o digestie corectă, funcția stomacului tău va fi întreruptă.

Dar, dacă eviți măncărurile menționate mai sus...

Citește continuarea pe site-ul Click!

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cătălin Bordea s-a răzbunat pe fosta soție după ce a aflat cu cine îl înșela

2 Oana Zăvoranu, declarații cam picante despre amanta lui Alex Ashraf

3 Nici după 50 de ani nu s-a aflat cine e / Povestea bărbatului misterios care a sărit dintr-un avion deturnat, având la el 200.000 USD

4 VIDEO O persoană misterioasă a dat târcoale trupului lui DJ Lalla. Detaliul care ridică semne de întrebare privind decesul

5 Foarte interesante amănunte...