Ce arată cifrele celui mai nou sondaj pe București

Ce arată cifrele celui mai nou sondaj pe București

Un sondaj realizat online de compania Epsilon la comanda PSD arată că actualul primar general Nicușor Dan e pe primul loc în preferințele electoratului cu 29%, urmat de Gabriela Firea cu 25%, Sebastian Burduja cu 17%, Cristian Popescu Piedone cu 16%. Mihai Enache (AUR) și Diana Șoșoacă sunt la egalitate cu 4%..

content-image

Participanții la acest sondaj au fost întrebați și de diverse scenarii. Un prim scenariu este cel al retragerii din cursă a lui Cristian Popescu Piedone.

content-image

În acest scenariu, Gabriela Firea ar obține 35%, în timp ce Nicușor Dan ar lua doar 31%. De asemenea, Sebastian Burduja ar obține 19%.

A fost testat și scenariul în care s-ar retrage Gabriela Firea. În acest scenariu, Nicușor Dan ar câștiga Capitala cu 35%, în timp ce Nicușor Dan ar obține doar 26%, iar Sebastian Burduja ar urca la 22%.

content-image

METODOLOGIE

- Universul de eșantionare: populația adultă, activă în mediul online, cu identitate /acces la internet prin adresa IP din Municipiul

- București, autoidentificată cu vârsta de peste 18 ani.

- Volumul eșantionului: 5.112 identități online/respondenți analizați.

- Mecanismele de ponderare și analiză a datelor se bazează pe programare Machine Learning, antrenat anterior pe seturi de datesuccesive de la nivelul Municipiului București, ca având o probabilitate verificată de 90%.

- Marja de eroare la nivelul întregului eșantion: ±5%, la un nivel de încredere de 90%.

- Metoda de culegere a datelor: Chestionar online, targetat pe categorii socio-demografice conform distribuției din populația adultă a Municipiului București.

- Perioada de realizare: 20-22 mai 2024.


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte...

2 Uite o chestie care chiar merită citită...

3 A început Coldea să vorbească? / „Sebastian Ghiță este folosit, în prezent, de unii decizionali de la Belgrad și are legături cu o serie de interfețe ec…

4 1.000.000 lei într-un singur an

5 Încă un șef de Poliție „decapitat” de DNA!