Ce avere are „bancherul miliardarilor”

Ce avere are „bancherul miliardarilor”

Lui Byron Trott, consilier financiar al unora dintre cele mai bogate familii din lume, nu îi place să fie numit bancherul miliardarilor – deși chiar asta este.

Fost executiv la Goldman Sachs și fondator al companiei BDT Capital Partners, Trott, în vârstă de 62 de ani, a strâns în liniște o avere de 3.6 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

Născut într-un orășel din Missouri, fiul unui proprietar de magazin de îmbrăcăminte, Byron Trott a pus bazele afacerii sale prin consilierea inițială a unora dintre cei mai de succes investitori din lume, în special a lui Warren Buffett, relatează The National.

În 2009, și-a înființat propria firmă de consultanță și capital privat, cu sediul în Chicago, unde activele s-au majorat rapid la 28 de miliarde de dolari.

În 2008, Trott a încheiat unul dintre cele mai importante acorduri din istoria modernă a Wall Street: a negociat investiția Berkshire Hathaway(companie deținută de Buffet) în valoare de 5 miliarde de dolari către Goldman Sachs în timpul vârfului crizei financiare, ajutând la consolidarea bazei de capital a băncii și la restabilirea încrederii pieței.

Alte investiții includ Whataburger Restaurants, Cox Automotive și producătorul german de piese auto Schaeffler.

Analiștii spun că modelul BDT – prezentarea de sfaturi și investiția propriului capital – este în multe privințe o revenire la băncile comerciale tradiționale. Este, de asemenea, unul care poate fi extrem de profitabil pentru fondatori.


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”