Ce jigodii! Dragnea anunță oficial ÎNGROPAREA legii pensiilor! Și proasta aia de la Craiova care bate câmpii toată ziua pe la televiziuni?

Ce jigodii! Dragnea anunță oficial ÎNGROPAREA legii pensiilor! Și proasta aia de la Craiova care bate câmpii toată ziua pe la televiziuni?

Ce jigodii!  Dragnea anunță oficial îngroparea legii pensiilor! Și proasta aia de la Craiova care bate câmpii toată ziua pe la televiziuni? Acum câteva minute Dragnea a anunțat că legea pensiilor nu va mai intra în vigoare de la 1 ianuarie 2018. Că nu s-au alocat sume pentru acest lucru în Bugetul pentru 2018! Și Tăriceanu a spus același lucru, ca-n reclama de la Twix... Mint cu o nerușinare extremă!

”O nouă lege a pensiilor, care e aproape finalizată, nu e vorba ca ea să fie prinsă în bugetul pe 2018. Ar însemna să fim nerealiști. E vorba despre repararea nedreptăților, e vorba de milioane de dosare. E un proces lung. Vom lua decizii importante pe ce perioadă vom aloca resurse bugetare pentru oamenii care au pensii diferite, deși au muncit la fel. Nimeni nu știam, când am făcut promisiunile din programul de guvernare, ce grozăvii vom găsi în sistemul de pensii. Încă ne e greu să avem acces la informații. Am ajuns cu greu la ele.”, a spus Dragnea.

Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat miercuri, după ședința coaliției de guvernare, că se va lucra anul viitor la Legea pensiilor, întrucât este un act normativ „extrem de complicat”. Pe de altă parte, Liviu Dragnea, președintele PSD, a spus că noua lege pensiilor nu este prinsă în bugetul pentru 2018 deoarece nu a fost încă adoptată, spunând că nu este obligatoriu ca aceasta să se aplice de anul viitor.

„Legea pensiilor - vom lucra la ea anul viitor. Așa ne-am propus, să lucrăm la ea în anul viitor. Nu cred că va ajunge în Parlament în acest an. Legea este extrem de complicată, de stufoasă și măsurile care trebuie avute în vedere sunt de o amplitudine fără precedent. Adică sunt milioane de dosare care trebuie analizate pentru a evalua impactul acestei legi”, a afirmat Tăriceanu, președintele ALDE, potrivit Agerpres.

Întrebat cum s-a ajuns la această decizie de amânare din moment ce promisiunea era că actul normativ va fi gata anul acesta, liderul ALDE a răspuns: „Cu grijă”.

El a dat asigurări însă că, începând cu 1 iulie 2018, punctul de pensie va fi majorat la 1.100 de lei.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că în proiectul de buget pentru anul viitor vor fi prinse toate majorările prevăzute în programul de guvernare, nu însă şi legea pensiilor, despre care a spus că este obligatoriu să se aplice din 2018.

„Domnul Mişa nu a fost ieri (la şedinţa coaliţiei – n. red.), o să ne vedem mâine (miercuri - n. red.). Ceea ce s-a prezentat până acum: sunt prevăzute toate actele normative care au fost adoptate, este încadrare sun 3% deficit, un program de investiţii bun”, a declarat Liviu Dragnea, potrivit News.ro, întrebat dacă este mulţumit de cum arată până acum draftul de buget pentru anul viitor.

Liderul PSD a spus că noua lege pensiilor nu este prinsă în bugetul pentru 2018 deoarece nu a fost încă adoptată, spunând că nu este obligatoriu ca aceasta să se aplice de anul viitor.

„Nu, din moment ce nu-i adoptată. Ca să vii cu un proiect de lege a bugetului de stat, nu poţi să vii decât pe legi adoptate, nu poţi să prezumi că în anul următor sau peste o lună va fi adoptată o lege. Am şi discutat despre asta, că legea pensiilor nu este obligatoriu să-şi producă efectele financiare în 2018. În schimb, toate creşterile de care am vorbit în programul de guvernare sunt prinse în legea bugetului”, a precizat Dragnea.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fiul patronului Cris-Tim, condamnat la 3 ani și 2 luni de închisoare cu executare pentru trafic de cocaină

2 LIVE TEXT | Război în Ucraina. Lupte intense pentru Bakhmut. Autoritățile ruse vor să interzică circulația hrivnei în zonele ocupate

3 Daniela, polițista sexy care a devenit virală

4 „Am dispus angajaţilor firmelor mele să închidă conturile la băncile austriece, iar pe viitor nu mai cumpăr motorină de provenienţă austriacă pentru c…

5 „Nu voi mai prelungi niciun contract, cu nicio firmă cu acționariat austriac” / Primul patron important din România care „ridică piatra”