Ce mai e nou în Saint Tropez. Măsuri extreme în Franţa: Forţele de securitate patrulează înarmate şi pe plajă - GALERIE FOTO, VIDEO

Ce mai e nou în Saint Tropez. Măsuri extreme în Franţa: Forţele de securitate patrulează înarmate şi pe plajă - GALERIE FOTO, VIDEO

Cele mai recente atacuri teroriste care au lovit Franţa au obligat autorităţile să ia măsuri sporite de secutitate. Recent, pe plajele de pe Coasta de Azur, în special la Saint Tropez, alături de turiştii care îşi făceau siesta puteau fi văzute patrule de securitate dotate cu arme de asalt.

Ce mai e nou în Saint Tropez. Măsuri extreme de securitate în Franţa: Forţele de securitate patrulează înarmate şi pe plajă (Imagine: Daily Mail)

În urmă cu câteva zile, La Cannes au fost intezise bagajele sufient de voluminoase pentru ca în aceastea puteau fi ascunse arme, relatează Daily Mail.

O călugăriţă martoră la atac a povestit că un bărbat l-a forţat pe preot să îngenucheze în timp ce înregistra crima, vorbind în arabă cu complicele său. Ea a spus că a fugit în momentul în care cei doi se pregăteau să-l omoare.

Acesta ar fi încercat să călătorească anul trecut în Siria, împreună cu Adel Kermiche, unul dintre autorii atentatului de la biserica din nordul Franţei.

Atacul a fost revendicat de reţeaua teroristă Stat Islamic. Cei doi ar fi încercat să ajungă în Siria, însă au fost întorşi din drum în Turcia.

De altfel, Coasta de Azur a fost zguduiţă de zvonuri legate şi de alte posibile atentate care ar putea avea loc după atacul de la Nisa, când Mohamed Lahouaiej-Bouhlel a intrat cu un camion în mulţime, de Ziua Franţei, omorând 84 de oameni.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”