Ce ne așteaptă după ciclonul polar. Vreme siberiană în România: când se mai anunță căderi masive de zăpadă

Ce ne așteaptă după ciclonul polar. Vreme siberiană în România: când se mai anunță căderi masive de zăpadă

După ciclonul polar care a adus ninsori de coșmar în România urmează o răcire accentuată a vremii. Meteorologii prognozează temperaturi extrem de scăzute din cauza unui val de frig. În anumite regiuni vor fi minus 15 grade Celsius.

Vin temperaturi siberiene după viscol FOTO Shutterstock

Acest acest ciclon polar e posibil să mai aducă aceste căderi masive de zăpadă , cum am văzut în acest weekend. Dacă nu în săptămâna asta, atunci într-una dintre săptămânile următoare. Urmărim cu atenție ce se întâmplă în weekend-ul viitor.

Dacă vorbim de marți, miercuri și joi, de creșterea valorilor de temperaturi, în special în partea de sud a țării, unde este posibil, mai ales în sudul extrem, să înregistrăm temperaturi între 8 până la 10 grade Celsius, valori peste ceea ce ar fi normal pentru această perioadă", a explicat, conform România TV , Elena Mateescu, director al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

De asemenea, în Capitală, săptămâna viitoare, vor fi minime de minus 7 grade Celsius, noaptea.

În această săptămână, în zonele depresionare, minimele vor fi unele foarte coborâte, așa cum arată estimările la acest moment, și este posibil să consemnăm chiar valori sub -15 grade Celsius, în timp ce în zonele mai joase de relief din intracarpatic chiar valori sub -8 grade Celsius.

Ceea ce înseamnă valori ușor mai coborâte în această parte a țării. Inclusiv în Capitală este posibil să consemnăm, la debutul următoarei săptămâni, valori sub -7 -6 grade Celsius noaptea. Chiar și valorile maximelor pe parcursul zilei nu vor fi unele foarte ridicate”, a precizat Elena Mateescu.

Prognoza meteo 30 ianuarie

Luni, 30 ianuarie, conform ANM, valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale. Cerul va fi temporar noros în regiunile estice şi mai mult noros în rest. Cu precădere seara şi noaptea va ninge în Crişana, Transilvania, Maramureş, la munte, local în Banat, Moldova, pe arii restrânse în Muntenia şi Dobrogea şi cu totul izolat posibil în nordul Olteniei.

Trecător, în vestul, în extremitatea de nord-vest a ţării şi pe litoral vor fi şi precipitaţii slabe sub formă de lapoviţă şi ploaie, ce vor putea favoriza depuneri de polei. Local, la munte şi în Maramureş, ninsorile vor fi în general moderate cantitativ. Vântul se va intensifica la munte, în special în zona înaltă, unde seara şi pe parcursul nopţii va atinge viteze de 70-90 km/h, viscolind şi spulberând zăpada, iar în rest va sufla slab şi moderat, trecător cu unele intensificări în nord-vestul, centrul şi sud-vestul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între minus 4 şi 5 grade Celsius, iar cele minime se vor situa între minus 8 şi 1 grad Celsius.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale