Ce se întâmplă după moarte? Simulatorul care îți arată ce simți când mori VIDEO

Ce se întâmplă după moarte? Simulatorul care îți arată ce simți când mori VIDEO

A-ți vedea moartea cu ochii este acum un lucru posibil, la propriu. Momentul poate fi redat cu ajutorul realității virtuale, care a reușit să avanseze atât de mult, încât să depășească granița dintre viață și moarte.

Cei care au fost curioși să vadă ce simți atunci când mori au avut ocazia de a trece prin această experiență înfiorătoare , cu ajutorul unui simulator. Artistul Shaun Gladwell a oferit un adevărat spectacol denumit „Passing Electrical Storms” ( furtunile electrice trecătoare) la Galeria Națională Victoria din Melbourne, evocând procesul morții prin „tehnologii medicale”.

Momentul morții, descris de cei care l-au experimentat

Aparatul poate fi testat în cadrul expoziției.

De fapt este ceva destul de agitat. Doctorii încearcă să te readucă la viață, un pat care vibrează și plutit în spațiu.”, a scris un TikToker, care a trecut prin această experiență.

Idee pare una atât de înspăimântătoare, încât pe unii îi sperie de-a dreptul. În videoclip-ul postat de acesta, pe Tiktok, se vede cum unor oameni parcă nu le vine a crede ceea ce văd. Un privitor întreabă dacă este vorba despre „avatare” ale unor persoane.

Simulatoarele morții, expuse la Melbourne FOTO Instagram

Bărbatul, pe nume Marcus, cunoscut sub numele de croom12, a admis că experiența poate genera anxietate, însă există posibilitatea de a renunța în orice moment.

Creatorul Shaun Gladwell a spus că lucrarea sa a fost inspirată de filozofi precum Jean Baudrillard, Michel Foucault și David Chalmers, potrivit New York Post.

Simularea morții, ca o experiență a ultimelor minute de viață, este o meditație asupra efemerității vieții individuale. Pentru mine, nu este totul sumbru, ci un spectru de culori și dispoziții”, a declarat el, jurnaliștilor.

Simulatorul îi ghidează pe participanți la momentul dintre un stop cardiac, până la moartea clinică. Vizitatorii galeriei sunt instruiți să se întindă pe un pat de spital fals și sunt conectați la monitoare.

Te face să te gândești la ceea ce se întâmplă după moarte. De asemenea, îți dă un sentiment al amplorii ambelor universuri: în interiorul și în afara corpului nostru. În primul rând, te face să te minunezi de posibilitatea vieții.”, a mai spus Marcus despre experiența sa.

Experiența le permite utilizatorilor chiar să își privească, de sus, propriile trupuri neînsuflețite.

Marcus a dezvăluit că s-a simțit „puțin copleșit” după ce a ieșit din realitatea virtuală, dar per total a fost „uimit” de arta creată de Gladwell. Și nu este pentru prima dată când artistul lansează o expoziție provocatoare. În 2017, o altă simulare de-a sa de realitate virtuală , numită „Orbital Vanitas”, le-a permis utilizatorilor o călătorie în interiorul unui craniu uman.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...