Ce spun locuitorii din orășelul natal al lui Jack Teixeira despre arestarea „idiotului deștept“ | PentagonLeaks

Ce spun locuitorii din orășelul natal al lui Jack Teixeira despre arestarea „idiotului deștept“ | PentagonLeaks

Jack Teixeira (21 de ani) a fost arestat de FBI pentru că a divulgat pe internet documente strict secrete, în ceea ce specialiștii au numit cea mai mare scurgere de informații din ultima perioadă cu care se confruntă Pentagonul.

Jack Teixeira - sursa Facebook

Membru al Gărzii Naționale Aeriene, Jack Teixeira a postat documente clasificate pentru a impresiona alți tineri pe chat-ul său. Acum Jack este arestat și riscă 15 ani de închisoare.

Jurnaliștii BBC au fost în orășelul natal al celui care de câteva zile ocupă prima pagină a ziarelor. Oamenii din Dighton (Massachusetts) nu știu prea multe despre vecinul lor, iar unii se feresc să comenteze ce s-a întâmplat.

Casele din orășelul care aduce mai mult a sat sunt dispersate, construite în zone împădurite, de aceea vecinii își văd fiecare de treaba lor. Bătrânul Ray Simmons îndepărta frunzele căzute pe gazon și nu-l cunoaște pe Jack Teixeira , dar spune că în ziua arestării acestuia i-a fost greu să ajungă acasă din cauza forțelor de securitate.

"Scurgerea, aparent, este evidentă, dar în ce măsură, nu știi. Nu am de gând să-l condamn înainte de timp”, spune el.

Într-un restaurant aflat la câțiva kilometri distanță, Gary Best, unul dintre patroni, spune că Teixeira a dat dovadă de lipsă de patriotism. "A fost o judecată proastă. Este un copil care nu s-a gândit ce face, la consecințe sau la ce înseamnă aceasta pentru această țară", spune el.

O femeie, care nu a dorit să-și facă public numele în fața jurnaliștilor BBC, l-a numit pe Teixeira un "idiot deștept" pentru că și-a folosit creierul în acest fel. "Nu știu ce cred despre toate acestea și mulți alții se simt la fel. Toată lumea este șocată."

Un tânăr cu un an mai în vârstă decât Jack, Daniel Barone, spune că bunica sa l-a sunat la serviciu l-a anunțat că la ei în orășel cineva este arestat de FBI.

"Acest oraș nu este niciodată cunoscut pentru nimic", întărește mama sa, Kim. "Dacă dai oamenilor indicații, nici nu știu unde este Dighton, așa că este surprinzător să ajungem în atenția țării", adaugă femeia.

"Pentru un tânăr de 21 de ani, să facă o astfel de greșeală și să-și strice întreaga viață este mult”, mai spune ea.

"Mă doare inima pentru el și familia lui, pentru alegerile proaste pe care le-a făcut, dar, în același timp, el este destul de mare pentru a ști binele și răul. Acest lucru este pentru securitatea militară, și el a pus o mulțime de alte persoane în pericol”, spune o altă femeie care este diacon la biserica din comunitate.

Patru motocicliști adunați în zonă sunt, însă, intransigenți și nu au niciun fel de milă pentru Teixeira. În schimb, își arată neîncrederea într-un sistem în care un tânăr a avut acces la informații clasificate.

Mark Allen, un veteran al marinei, susține că Teixeira nu era militar în adevăratul sens al cuvântului. "Trebuie să fii suficient de deștept pentru a ști că dacă era top secret nu arăți documentul prietenilor tăi pe internet", spune el.

Allen spune că o curte marțială militară ar fi mai potrivită să-l judece, decât un proces într-un tribunal civil federal.

Rashad Ellis, un alt veteran, este preocupat de potențialele daune produse "fraților și surorilor" din armată.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”