Cea mai tânără persoană care a vizitat fiecare țară din Europa a ajuns și în România. Ce a pățit în Moldova

Cea mai tânără persoană care a vizitat fiecare țară din Europa a ajuns și în România. Ce a pățit în Moldova

Americanul Rio Matsuoka este cea mai tânără persoană care a vizitat fiecare țară din Europa, potrivit Guinness World Records . În România, a fost impresionat de nordul Moldovei.

Rio Matsuoka a trecut prin fiecare țară europeană. FOTO. Guinness World Records

Tânărul a realizat că niciodată nu este prea devreme să îți îndeplinești visurile când a decis să pornească într-o călătorie record în jurul Europei.

A plecat în această provocare exact în ziua în care a împlinit 18 ani, iar la vârsta de 18 ani și 101 zile, adolescentul, care locuiește în California, a devenit cea mai tânără persoană din lume care a vizitat fiecare țară a bătrânului continent.

„A fost o adevărată coincidență faptul că am decis să încerc acest record mondial (...). Îi spuneam familiei mele că mi-ar plăcea să călătoresc în Europa după ce voi absolvi liceul și, în timp ce făceam niște cercetări, mi-am amintit că cineva a bătut recordul mondial pentru cea mai tânără persoană care a vizitat fiecare țară din lume. Mi-am dat seama că aș putea face ceva similar cu Europa”, a mărturisit tânărul.

Și-a planificat singur călătoria și tot singur a călătorit prin Europa, pornind din Islanda. Cea mai mare parte a Europei de Vest a parcurs-o cu trenul, iar prin cea mai mare parte a Europei de Est a călătorit cu autobuzul. A zburat doar în Rusia și Marea Britanie.

Cele mai mari provocări cu care s-a confruntat au fost legate de „complicațiile care au apărut din cauza problemelor geopolitice (...) și a pandemiei".

Însoțit de un câine, prin nordul Moldovei

Călătoria în zona mănăstirilor din nordul Moldovei , pe care a făcut-o cu un câine, a fost unul dintre momentele sale preferate din acest parcurs.

„Nordul Moldovei este renumit pentru câmpurile de luptă mongole și pentru mănăstirile care sunt sculptate în stânci. Când am fost acolo, unul dintre câinii din satul în care eram cazat a decis să mă însoțească în drumeție. (...) Am ajuns să facem drumeții și să explorăm peșterile timp de patru ore împreună. A fost un timp atât de uimitor”, a spus tânărul, potrivit guinnessworldrecords.com

„A fost foarte terapeutic pentru mine”

Temerarul adolescent a mărturisit că și-ar fi dorit ca experiența în Moldova să nu se termine niciodată:

„Cred că a fost și foarte terapeutic pentru mine, deoarece aveam nevoie de ceva timp departe de orașele mari și îmi era dor de câinele meu de acasă".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”