Ceas de 180.000 de dolari!/L-o avea de la interlopul care-și permitea să-i zică „curvă”?

Ceas de 180.000 de dolari!/L-o avea de la interlopul care-și permitea să-i zică „curvă”?

Președinta comisiei juridice din Camera Deputaților, social democrata Laura Vicol, afișează în timpul aparițiilor sale din Parlament un ceas exclusivist Richard Mille, la prețul de catalog de 180.000 de dolari, scrie G4Media.ro .

Ceasul de pe mâna Laurei Vicol vizibil în ultimele poze afișate pe Facebook pare un model Richard Mille (RM 01 ) sau ( RM-037 ), ambele în valoare de 180.000 de dolari sau peste. Surse din PSD au confirmat pentru G4Media.ro că Laura Vicol s-a lăudat colegilor din partid cu prețul de achițitie de mai sus.

Potrivit recenziilor din presă , ceasul Richard Mille este cunoscut sub pseudonimul de «ceas al vedetelor». Conduce detaşat segmentul ceasurilor de lux, Richard Mille a devenit în ultimii ani cel mai exclusivist brand.

Printre vedetele care promovează brandul se numără tenismanul Rafael Nadal și cântărețul american Pharell Williams.

Laura Vicol raportează în declarația de avere ceasuri și bijuterii în valoare de aproape 800.000 de euro, achiziționate de-a lungul timpului.

Opulența afișată în Parlament de deputata PSD intră în contradicție cu politicile sociale pe care le susține Partidul Social Democrat, care se declară un susținător al categoriilor defavorizate.

În declarația de avere depusă în iunie 2021 pe anul fiscal precedent, deputata PSD raportează un venit anual din activitatea de avocat în valoare de 145.960 de RON, la care se adaugă cadouri de nuntă și de botez în valoare cumulată de peste 100.000 de euro. Indemnizația de parlamentar este, potrivit declarației de avere, de 4171 de RON pe lună.

Potrivit declarației de avere, soțul Ciorbă Vladimir Răzvan raportează un venit anual din salariu în valoare de 275.199 RON.

Laura Vicol nu a răspuns până la ora publicării articolului întrebărilor transmise de G4Media.ro referitoare la momentul achiziției ceasului Richard Mille și suma plătită pentru acesta.

Deputata PSD a fost aleasă joia trecută în funcția de președinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaților cu voturile PSD, PNL și UDMR.

Numirea ei a strârnit controverse, dat fiind că în trecut a apărat lideri ai lumii interlope. Ea a fost avocata mai multor interlopi printre care Sile Cămătaru și Silviu Dudiță zis Fluturică, brațul armat al Cămătarilor.

Noua șefă a Comisiei Juridice, Laura Vicol, a declarat , joi, după aprobarea cererii DNA de percheziționare a deputatului PNL Adrian Miuțescu, că a fost vizată de ”atacuri mârșave” din partea unui partid care ”a ales să fugă de la guvernare”.

Șefa Comisiei Juridice a mai spus că ”a apărat și oameni bogați, și oameni săraci”, nu doar ”dosare așa zis controversate”.

Despre stenogramele publicate de G4Media aici și aici , în care Vicol a apărut vorbind cu inculpați care i se adresau cu fermitate, aceasta a spus că atunci când și-a început cariera de avocat nu a primit ”liste cu clienți indezirabili”.

Șefa Comisiei Juridice a mai spus că ”sunt plângeri” și că stenogramele ”sunt scoase din context”.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri seară, că nu are ”nici o problemă cu activitatea profesională” a Laurei Vicol, precizând că luni va avea o discuție în partid pe această temă.

Context

Laura Vicol a fost avocata mai multor interlopi, dar și a fostei șefe DIICOT, Alina Bica. Vicol este și o apropiată a Elenei Udrea și Elenei Băsescu. Un alt fost apropiat al Laurei Vicol a fost Leo de la Strehaia, condamnat definitiv în acest an pentru evaziune fiscală.

Laura Vicol și soțul ei, Vladimir Ciorbă, acționar la Nordis Management, sunt finii de cununie ai ex-ofițerului SRI, Daniel Dragomir, susținător al modificării legilor Justiției pe vremea fostului lider PSD, Liviu Dragnea.

Dragomir este condamnat definitiv la 3 ani și 10 luni de închisoare cu executare pentru corupție, însă a fugit în Italia de unde se luptă în justiția italiană să evite extrădarea în România.

La rândul lui, soțul deputatei, omul de afaceri Vladimir Ciorbă, este anchetat pentru grup infracțional organizat, fraudă cu fonduri europene și evaziune fiscală. Ciorbă a fost chiar arestat pentru o scurtă perioadă în 2015, în cadrul unei investigații a DNA Ploiești, alături de Iulian Herțanu, cumnatul fostului premier Victor Ponta. Dosarul este în lucru și acum la DNA.

Chiar avocata Laura Vicol a făcut obiectul unui dosar penal al DNA. În 2016, Vicol a fost acuzată și chiar reținută, însă doi ani mai târziu a fost achitată definitiv de Înalta Curte.

Laura Vicol a candidat la europarlamentarele din 2019 pe listele PRU, o formațiune politică fondată de Sebastian Ghiță, cu un puternic mesaj anti-european și suveranist. Laura Vicol obișnuia să fie o prezență constantă în studiourile RTV și Antena 3.

*************

Numele Laurei Vicol Ciorbă, noua șefă a Comisiei juridice din Camera Deputaților, cea din mijlocul imaginii de mai jos, apare în rechizitoriul în care au fost trimiși în judecată mai mulți interlopi, în frunte cu Marian Bejan și Robert Badea, polițistul care proteja „gruparea Bodyguarzilor”, scrie jurnalistul Virgil Burlă pentru Radio Europa Liberă.

În aprilie 2020, pe când era avocată, Laura Vicol a fost audiată ca martor după ce a fost interceptată de DIICOT în timp ce vorbea cu Bejan, individ acuzat de proxenetism, șantaj, tentativă de omor și spălare de bani.

Din discuții reiese că cei doi se cunosc, în condițiile în care Vicol era avocata unuia dintre rivalii lui Bejan. În decembrie 2020, Vicol era aleasă deputat PSD iar joi a fost votată șefa Comisiei Juridice din Camera Deputaților, comisie care avizează și trimite la vot în Parlament toate legile sau ordonanțele care au legătură cu sistemul judiciar.

În ianuarie 2020, două grupări aflate în dușmănie s-au răfuit în stradă, două victime fiind transportate la spital cu răni grave după ce s-au tăiat cu săbiile și cuțitele. Era vorba de Marius Emil Alecu, zis „Bebino”, considerat liderul Clanului Sportivilor și Cezar Roberto Petcu, omul lui Bejan.

În octombrie 2020, Vicol a declarat procurorilor că, după încăierare, a fost contactată de mama lui Marius Alecu, care i-a cerut să-i reprezinte fiul în instanță. La scurt timp, Vicol i-a spus femeii că s-a întâlnit cu Marian Bejan, care i-ar fi spus că este prieten cu cei doi interlopi și că ar vrea ca ei să se împace.

Avocatul se află într-o relație de subordonare chiar față de cel bănuit de clientul său, Alecu Marius Emil, ca aflându-se în spatele atacului (…) Din interceptările convorbirilor telefonice a rezultat faptul că inculpatul Bejan Cristian Marian a luat legătura cu numita Vicol Laura și are autoritate asupra acesteia”, arată procurorii în rechizitoriu.

În aprilie 2020, Marian Bejan a luat legătura cu Vicol și au purtat următoarea discuție:
Marian Bejan: Eu nu vreau să mă suni. Eu vreau să te văd…
Laura Vicol: E, da! Hai!
Marian Bejan: Cum adică, ”E, da! Hai, pa!”?
Laura Vicol: Te vezi cu c****e alea cu care ai stat la masă, nu cu mine. Hai!​
Marian Bejan Băi, mă auzi mă?​
Laura Vicol: Da, te aud.​
Marian Bejan Alea sunt niște fete libere, mă! Nu sunt c****e…​
Laura Vicol: Da! Foarte bine! Bravo!​
Marian Bejan: Tu ești c***ă, dacă ai atitudinea asta și vorbești prost așa și mă, mă superi…”.

Sursa Foto: Libertatea.ro

Peste un minut, discuția continuă.

„Laura Vicol: Deci, ori începi să mă respecți și să-mi vorbești frumos, dacă vrei să mai avem un dialog ori nu mai mă suna… Cum vrei tu!​
Marian Bejan: Băi! Tu cât de dobitoacă să fii…​
Laura Vicol: Eu… Deci eu te respect…​
Marian Bejan: Dacă eu te sun pe tine că mi-e și mie dor de tine… Băi fato, mă asculți?!​
Laura Vicol: Te vorbesc frumos…​
Marian Bejan: Păi, îmi vorbești frumos? Cică: ”Du-te și stai cu c****e ale!” Păi, de ce sunt alea c***e? Ești nebună?!​
Laura Vicol: Bă?! Ce vrei mă de la mine?! Lasă-mă să trimit un mail și te sun imediat.​
Marian Bejan: Băi, fato?! Tu vorbești acuma când vreau io, nu când vrei tu!​
Laura Vicol: Haide! Vorbim pe whatsapp sau pe telegram. Pa!​
Marian Bejan: Mă auzi?​
Laura Vicol: Da! Vorbim pe whatsapp sau pe telegram, te rog!​
Marian Bejan: Nu! Vorbim acuma când vreau io și cât vreau io!..”.

Chemată la DIICOT să explice natura relației pe care o avea cu cel banuit că a pus la cale tentativa de omor a clientului său, Vicol Ciorbă a arătat că „percepția mea despre inculpatul Bejan Cristian Marian a fost aceea că este o persoană foarte intruzivă care a încercat să obțină informații din dosar de la mine.”

În depoziția sa, Vicol a mai arătat că interlopul „o trăgea de limbă cu ce se mai întâmpla în dosarul de tentativă la omor”.

„Fiecare am încercat să ne manipulăm reciproc, într-un fel sau altul. A fost evident că informații din dosar avea pentru că știa când sunt termenele de judecată și când sunt audiați inculpații”, se mai arată în rechizitoriu.

Citește integral pe Radio Europa Liberă


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa