Cel mai cunoscut deținut din Marea Britanie spune ce va face când va fi eliberat. Este în închisoare de 50 de ani VIDEO

Cel mai cunoscut deținut din Marea Britanie spune ce va face când va fi eliberat. Este în închisoare de 50 de ani VIDEO

Charles Bronson, cel mai cunoscut deținut din Marea Britanie, dezvăluie cinci lucruri pe care vrea să le facă atunci când va fi eliberat din închisoare.

Charles Bronson se află în închisoare de 50 de ani FOTO captură sky news

Bronson este cunoscut pentru violență, luare de ostatici și atacuri asupra personalului închisorii .

După 50 de ani de detenție, infractorul spune că tot ce își dorește este să se bucure de plăcerile cele mai simple și mai liniștite ale naturii.

În vârstă de 71 de ani, el a mărturisit că își dorește să meargă desculț prin iarbă pentru prima dată în 30 de ani și a spus că dacă va fi vreodată eliberat, va merge direct într-o pădure să îmbrățișeze un copac.

Într-un interviu pentru Daily Mail , Bronson, căruia i s-a respins o cerere de eliberare condiționată în martie anul trecut, a recunoscut că îi vor lipsi anumite aspecte ale vieții din închisoare.

El a declarat că a fost „dezgustat” de decizia Consiliului pentru Eliberări Condiționate de a-i refuza eliberarea sau mutarea într-o închisoare deschisă, și insistă că ar trebui să îi fie permis în cele din urmă să se bucure de plăcerile vieții în anii care i-au mai rămas.

Când a fost întrebat ce îi lipsește cel mai mult din viața din afara închisorii, Bronson a răspuns: „Să merg desculț prin iarbă.”

Ultima dată când am făcut asta a fost acum peste 30 de ani. Mi-ar plăcea să merg într-un local modest și să comand cea mai mare porție de mic dejun pe care o găsesc”, a mai declarat Bronson.

Vreau să merg într-o pădure și să îmbrățișez un copac. Să mă bucur de lucrurile mărunte ale vieții. Să merg la un magazin și să comand „fish and chips”. Să mă așez pe o bancă să mănânc, privind lumea cum trece. Visurile mele sunt atât de simple și ușoare. Vreau doar liniște și să mă așez și să creez artă”, a mai spus deținutul.

Bronson a fost condamnat pentru prima dată în 1974 pentru jaf armat și acum petrece 23 de ore pe zi într-o celulă.

Dar el este încrezător că decizia de anul trecut se va schimba, când va apărea din nou în fața comisiei, lucru ce s-a putea întâmpla în 2025.

Cred că îmi vor aproba eliberarea. Trebuie să mă elibereze”, a spus el.

Deținutul, condamnat pentru vătămare corporală în timp ce era în închisoare în 1975, 1978 și 1985, a fost eliberat în 1987, dar a fost din nou închis după 69 de zile, după ce a jefuit un magazin de bijuterii.

Multiple luări de ostatici în interiorul închisorii

A fost eliberat din nou în 1992, dar a fost încarcerat câteva săptămâni mai târziu pentru intenție de jaf. În 1994 l-a luat ostatic pe adjunctul directorului închisorii, Aidan Wallace, iar trei ani mai târziu a luat ostatici doi membri ai personalului și trei deținuți.

În 1999 l-a sechestrat pe profesorul de artă Phil Danielson, timp de două zile, apoi în 2014 l-a agresat pe guvernatorul închisorii pentru că i-ar fi reținut scrisorile.

Dar Bronson a spus că în ultimul deceniu a devenit un artist iubitor de pace, picturile sale adunând mii de lire sterline pentru organizații de caritate.

El se descrie pe sine ca fiind un „activist în retragere” și a spus că serviciul penitenciarelor a fost „răzbunător”.

Dacă va reuși să convingă Consiliul că este pregătit să fie eliberat, Bronson a spus că îi va lipsi singurătatea, regimul și rutina vieții din spatele gratiilor .

Îmi vor lipsi mulți dintre prietenii mei”, a adăugat el.

Nu îmi va lipsi tărâța de ovăz însă. Am petrecut 50 de ani luptând să ies de aici, așa că de ce mi-ar lipsi acest loc?

Visez la lumea de afară și vreau să mă bucur de ceea ce mi-a rămas din viață”, a spus Bronson.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?