Cel puţin 20 de morţi, majoritatea copii, în urma unui incendiu izbucnit într-un cămin şcolar din Guyana

Cel puţin 20 de morţi, majoritatea copii, în urma unui incendiu izbucnit într-un cămin şcolar din Guyana

Cel puţin 20 de persoane, majoritatea copii, au murit în urma unui incendiu izbucnit într-un cămin şcolar din centrul Guyanei, în Mahdia, un oraş minier din această mică ţară din nord-estul Americii de Sud, relatează AFP.

Incendiu de proporții în Guyana FOTO Profimedia

"Cu mare tristeţe oferim un bilanţ sfâşietor al incendiului din căminul şcolar din Mahdia. Numărul morţilor este în prezent de 20", a anunţat guvernul din Guyana într-un comunicat publicat în noaptea de duminică spre luni, fără a putea preciza încă motivul dezastrului.

"Alte câteva persoane au fost rănite", a mai spus guvernul, adăugând că "cinci avioane au decolat deja spre Mahdia pentru a oferi ajutor oficialilor regionali din domeniul sănătăţii să furnizeze echipament medical suplimentar şi să realizeze evacuări medicale", transmite Agerpres.

"Preşedintele şi alţi oficiali sprijină eforturile desfăşurate la Ogle (aeroport din Georgetown) pentru a primi pacienţii în stare critică şi pentru a coordona un plan de răspuns de urgenţă. A fost lansat un plan de acţiune de urgenţă medicală la scară largă", potrivit textului.

Cel puţin un avion cu trei persoane evacuate a sosit în Georgetown, potrivit unui jurnalist AFP.

"Acesta este un dezastru major. Este oribil, e dureros", a declarat anterior preşedintele Irfaan Ali, de pe aeroportul unde se deplasase pentru a aştepta ajutoare.

O sursă din domeniul securităţii a declarat pentru AFP, sub rezerva anonimatului, că există "mulţi morţi şi răniţi", subliniind că victimele sunt "copii".

Oraşul Mahdia este situat la circa 200 de km sud de Georgetown, într-o regiunea afectată în prezent de ploi abundente.

O mică ţară anglofonă cu 800.000 de locuitori, Guyana, o fostă colonie olandeză, apoi britanică, dispune de cele mai mari rezerve de petrol pe cap de locuitor din lume şi speră la o dezvoltare rapidă în anii următori, odată cu exploatarea acestor resurse.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…