Cel puțin 5 morți și 16 răniți în urma unui atac armat la parada de 4 iulie dintr-o suburbie a oraşului Chicago

Cel puțin 5 morți și 16 răniți în urma unui atac armat la parada de 4 iulie dintr-o suburbie a oraşului Chicago

Cel puțin cinci morți și 16 răniți au fost raportați în urma unui atac armat dintr-o suburbie bogată a Chicagoului (Illinois), relatează CNN . Tragedia a avut loc chiar de 4 iulie, atunci când americanii sărbătoresc Ziua Independenței.

Autoritățile din Highland Park au precizat că poliția încă îl caută pe suspect și a recomandat oamenilor să se adăpostească. Împușcăturile au provocat fuga a sute de persoane și au declanșat un răspuns solid al poliției format din ofițeri locali, de stat și federali.

Highland Park a declarat că parada de Ziua Independenței a fost anulată și a sfătuit oamenii să evite centrul orașului.

Unul dintre participanții la paradă, Miles Zaremski, a declarat că a auzit ceea ce el crede că au fost între 20 și 30 de focuri de armă, în două reprize consecutive de împușcături, în jurul orei 10:20 (ora locală), la 20 de minute după începerea paradei.

Rafalele de focuri de armă au provocat debandadă. Martorul a declarat pentru CNN că a văzut mai multe persoane sângerând și la pământ și a descris scena ca fiind haotică.

Reprezentantul american Brad Schneider, un democrat care reprezintă zona, a confirmat într-un tweet că a fost la fața locului în timpul împușcăturilor.

„Eu și echipa mea de campanie ne adunam la începutul paradei când au început împușcăturile. Echipa mea și cu mine suntem în siguranță”, a spus el.

Reprezentantul de stat Bob Morgan a declarat că au existat mai mulți răniți.

O înregistrare video realizată de un martor, Hugo Aguilera, arată o ambulanță care se întoarce pe traseul paradei și o mașină de poliție cu sirenele pornite, în timp ce oamenii se adunau pe trotuarul cu iarbă. O înregistrare video aeriană de la WLS, afiliat CNN, arată scaune de grădină abandonate pe traseul paradei, în mijlocul unei prezențe intense a poliției.

La parada din 4 iulie era de așteptat să fie prezente care alegorice, fanfare, grupuri de noutăți, participări ale comunității și alte distracții speciale, a precizat orașul pe site-ul său.

Aceasta era programată să înceapă la ora 10 a.m., la intersecția dintre Laurel și St. Johns Avenues, urmând să se îndrepte spre nord pe St. Johns Avenue și apoi spre vest pe Central Avenue și să continue spre Sunset Park, a precizat orașul.

Suburbia Highland Park are o populație de aproximativ 30.000 de persoane și are un venit pe cap de locuitor de aproximativ 90.000 de dolari, aproape triplu față de media din SUA, potrivit datelor recensământului american.

Suburbiile din apropiere, Deerfield și Evanston, și-au anulat paradele de 4 iulie în urma împușcăturilor.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 „Mi-au măcelărit familia. Istoria se repetă pentru ultima oară”

4 VIDEO Imagini virale cu un BMW, la Pitești

5 VIDEO Priviți, noi explozii în Crimeea!