Cele mai eficiente alimente anticancer

Cele mai eficiente alimente anticancer

Cele mai eficiente alimente anticancer / FOTO: www.financiarul.ro.

Cea mai simpla si la indemana metoda de a preveni cancerul este sa mananci sanatos. Afla, in continuare, care sunt cele mai eficiente alimente anticancer, care nu trebuie sa lipseasca din regimul tau.

Cand vine vorba de o dieta care sa previna aparitia cancerului, cei mai multi nutritionisti sunt de acord ca aceasta trebuie sa fie alcatuita in cea mai mare parte din legume si fructe. Mai exact, doua treimi din cantitatea zilnica de mancare trebuie sa fie constituita din vegetale, pentru a evita consumul de grasimi saturate. Oricat de simplu ar suna, trecerea la un astfel de regim ar insemna o schimbare drastica pentru multi oameni, in special pentru ca este pe termen lung, nu ca o dieta de slabire.

Iata ce substante trebuie sa incluzi in alimentatie pentru a preveni cancerul.

Alimente anticancer bogate in acid folic

Acidul folic, sau vitamina B9, se poate gasi in numeroase alimente anticancer. Vestea buna este ca si producatorii de cereale, paste si produse de panificatie isi imbogatesc adesea produsele cu aceasta substanta.

O persoana care are un deficit de acid folic in organism este mai predispusa la anumite mutatii la nivelul ADN-ului. Un studiu realizat pe 27.000 de barbati fumatori, cu varstele cuprinse intre 50 si 69 de ani, a aratat ca cei care au consumat cel putin doza zilnica recomandata de acid folic (400 micrograme) si-au redus la jumatate riscul de a face cancer.

Citește articolul integral pe divahair.ro.

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

3 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

4 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

5 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”