Ţara în care salariile sunt de aproape 10 ori mai mari ca în România, DAR BENZINA E MAI IEFTINĂ

Ţara în care salariile sunt de aproape 10 ori mai mari ca în România, DAR BENZINA E MAI IEFTINĂ

În Luxemburg, unde benzina e mai ieftina (1,3 euro), salariile sunt de aproape 10 ori mai mari. / FOTO: www.motorstory.ro

Aplicarea taxei de 7 eurocenti pe litru a intrat in vigoare, marti, de 1 aprilie, iar Guvernul a adoptat deja o masura prin care spera sa reduca impactul avut asupra transportatorilor si le va inapoia 4 centi daca vor avea actele in regula, scrie ziare.com.

Mai mult, si agricultorii vor fi ajutati, printr-o schema care le garanteaza ca nu vor fi afectati deloc de aceasta acciza suplimentara, a dat garantii premierul Victor Ponta. Insa restul soferilor vor fi nevoiti sa o achite integral, iar analistii au avertizat ca se va reflecta cu siguranta in preturile alimentelor si serviciilor, ceea ce va duce la o crestere a inflatiei.

Potrivit datelor Comisiei Europene, Romania avea cea mai ieftina benzina din Uniunea Europeana la inceputul lunii martie, mai exact 1,255 euro/litru.

Insa tara noastra a urcat brusc 10 locuri, in doar o luna, de pe 28 pana pe 18, cu un pret de retail de 1,389 euro/litru, asa cum se arata in clasamentul publicat de Europe's Energy Portal, care contine informatiile actualizate la zi. Mai exact, desi preturile sunt mai mari, salariile au ramas la fel. In tara noastra, un angajat castiga, in medie, 320 de euro pe luna, bani cu care poate achizitiona cam 230 de litri de benzina.

Totusi, in Luxemburg, unde benzina e mai ieftina (1,3 euro), salariile sunt de aproape 10 ori mai mari. Preturi mai mici ca in Romania se gasesc in tari precum Polonia (1,27 euro/litru), Bulgaria (1,278 euro/litru) si chiar Austria (1,360 euro/litru).

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 CTP / Mihai Eminescu nu era moldovean get-beget, ci are origini transilvănene

2 VIDEO Buzescu, Teleorman, România...

3 Putin trăiește o nouă poveste de dragoste

4 Mesaj surpriză în cursa de la București. Pe cine susține „zeița de la Montreal”?

5 VIDEO În culisele Eurovision, solista armeană Jaklin Baghdasaryan a cântat într-o română impecabilă o celebră piesă lăutărească din repertoriul Romică…