VIDEO Buzescu, Teleorman, România...

VIDEO Buzescu, Teleorman, România...

Buzescu, Teleorman, România...

O nuntă cu alai a blocat, sâmbătă, străzi şi trotuare în localitatea Buzescu din judeţul Teleorman. Organizatorii evenimentului au scos mobilier, covoare roşii şi ornamente pe trotuare, iar circulaţia autovehiculelor a devenit imposibilă, în condiţiile în care un alai format din autovehicule şi pietoni a blocat străzile, potrivit News.ro. Poliţia a deschis dosar penapentl pentru blocarea sau îngreunarea circulaţiei, dar nu a constatat fapte care să fi tulburat ordinea şi liniştea publică. Mai multe persoane au filmat desfășurarea evenimentului de pe străzile comunei și i-au criticat pe oamenii legii.

Nuntă cu alai în Buzescu, TeleormanFoto: Captură video

Coloana de nuntaşi care s-a îndreptat către casa miresei, deplasându-se cu viteză foarte redusă, a fost deschisă de un bolid Rolls Royce decapotabil, pe care a fost pus un manechin din plastic ce purta rochia miresei, iar trena, care depăşea lungimea autoturismului, era ţinută de tineri care mergeau în spatele acestuia.

Masa de machiaj folosită pentru mireasă, și scaunul pe care aceasta a fost aşezată, au fost cărate de trei persoane care se deplasau pe jos, în urma acestora rulând, cu viteză foarte mică, alte autovehicule de lux, marca Rolls Royce, urmate de un alai care transporta, cu autovehiculul sau pe jos, mâncare.

Un autovehicul de teren Mercedes tracta o remorcă pe care erau aşezate coşuri cu fructe şi alte alimente, iar în urma acestuia se deplasau pe jos bărbaţi care împingeau cărucioare de mari dimensiuni, folosite în magazinele de bricolaj, pe care erau aşezate animale sacrificate: porci, viţei, dar şi cocoşi agăţaţi pe scânduri purtate pe umeri de tineri.

În alai a fost intercalată inclusiv o roabă în care erau transportaţi saci cu cărbuni pentru grătar, dar şi un viţel viu, care purta o fundă roşie de mari dimensiuni.

Nu doar carosabilul, ci şi trotuarele au fost blocate, organizatorii nunţi scoţând mobilier, covoare roţii şi alte decoraţiuni pe spaţiul public.

Toată desfăşurarea a avut în fundal muzică live, cu mulţi decibeli şi dedicaţii.

Numeroşi internauţi au filmat şi postat pe reţelele de socializare alaiul de la Buzescu, care a paralizat circulaţia în localitate, mulţi criticând lipsa de fermitate a autorităţilor în faţa unui asemenea eveniment.

„Întrebarea corectă este...ce face sau mai bine zis nu face acest stat plin de idioţi corupţi aflaţi la conducere de atâţia ani. .. vreo 35, la număr...primari, consilieri, preşedinţi de consilii judeţene... parlamentari...etc....hai la vot ..anul ăsta e inflaţie...tot ei or să fie ... aceiaşi mocirlă...nu ne mai facem bine”, a scris un internaut.

Altul a comentat: „Mă bucur ca e poliţia acolo sa le asigure circul”, în timp ce altă persoană a scris: „poliţia...daaa...firma «privată» a ălora”.

„Ce facem? Nu facem nimic, decât permitem acestor personaje să capete mai multă putere. Afară ar interveni atât poliţia cât si fiscul pentru a le cere justificarea banilor şi dacă au plătit taxe pentru ei”, a scris o internaută.

În urma evenimentului dar şi a numeroaselor reacţii de nemulţumire, Poliţia a anunţat că a deschis dosar penal.

„În ziua de 10 mai a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Teleorman s-au sesizat din oficiu şi au întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări pentru blocarea sau îngreunarea circulaţiei. Având în vedere numărul mare de persoane care participă, de regulă, la astfel de evenimente, pentru a preveni posibile blocaje rutiere şi tulburarea climatului de ordine şi linişte publică pe raza localităţii Buzescu, poliţiştii au asigurat măsuri de fluidizare a traficului rutier şi de menţinere a ordinii publice. Menţionăm faptul că acţiunile poliţiştilor au vizat liniştea comunităţii şi siguranţa participanţilor la trafic, activităţile nefiind desfăşurate pentru a facilita deplasarea cortegiului”; a transmis IPJ Teleorman.

Reprezentanţi ai instituţiei au precizat, pentru News.ro, că nu au fost aplicate amenzi contravenţionale pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, pentru că nu a fost cazul, însă au fost date mai multe amenzi contravenţionale pentru parcare şi staţionare în locuri interzise.


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte...

2 Uite o chestie care chiar merită citită...

3 A început Coldea să vorbească? / „Sebastian Ghiță este folosit, în prezent, de unii decizionali de la Belgrad și are legături cu o serie de interfețe ec…

4 1.000.000 lei într-un singur an

5 Încă un șef de Poliție „decapitat” de DNA!