CFR Călători: Bicicletele pliabile/demontabile pot fi transportate gratuit pe toate tipurile de trenuri

CFR Călători: Bicicletele pliabile/demontabile pot fi transportate gratuit pe toate tipurile de trenuri

Bicicletele pliabile/demontabile pot fi transportate gratuit pe toate tipurile de trenuri ca bagaj de mână, în limita spaţiului disponibil, în timp ce bicicletele nedemontabile pot fi transportate contra cost doar la trenurile care oferă acest serviciu, la un preţ de 15 lei, a anunţat marţi CFR Călători.

"Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor de călătorie, CFR Călători precizează posibilităţile de transport pentru biciclete, astfel încât să vă puteţi petrece timpul liber aşa cum vă doriţi. Bicicletele pliabile/demontabile pot fi transportate gratuit, pe toate tipurile de trenuri, la clasa 1 şi a 2-a ca bagaj de mână, în limita spaţiului disponibil. Bicicletele nedemontabile pot fi transportate contra cost doar la trenurile care oferă acest serviciu, fiind semnalat printr-o pictogramă, uşor de recunoscut, ce apare la căutarea/afişarea trenurilor în aplicaţiile online Mers Tren Trafic Intern şi Cumpără bilete de tren online. Costul biletului pentru o bicicletă nedemontabilă este 15 lei şi poate fi cumpărat online sau de la casele de bilete din staţii şi agenţii CFR Călători", se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, pentru călătorii însoţiţi de biciclete la trenurile cu regim de rezervare care oferă serviciu de transport biciclete, se alocă locuri în compartimentele alăturate spaţiului destinat depozitării acestora.

Reprezentanţii CFR Călători susţin că, în cazul grupurilor organizate de biciclişti, aceştia trebuie să depună o solicitare cu minim 72 de ore, astfel încât direcţiile de specialitate să poată lua măsuri pentru organizarea transportului în funcţie de materialul rulant disponibil.

Totodată, în cazuri bine justificate în care gradul de ocupare al trenului respectiv este aproape de 100%, personalul de tren poate interzice îmbarcarea călătorilor cu biciclete, dacă aceştia nu posedă bilete de bicicletă pentru trenul respectiv.

În schimb, dacă la verificarea legalităţii călătoriei pasagerii însoţiţi de biciclete nu prezintă biletele de transport bicicletă, li se va aplica tariful pentru bagaje voluminoase, pentru zona kilometrică corespunzătoare legitimaţiei de călătorie a călătorului (o bicicletă este evaluată ca având 15 kg).

Purtarea măştii de protecţie la bordul trenurilor CFR Călători este obligatorie pe toată durata călătoriei, precum şi în zonele de aşteptare a trenurilor - staţii de cale ferată, peroane, săli de aşteptare. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...